Hírek

Iamyankkal közös, kísérletező hangzású dallal jelentkezett Saya Noé

A dal novemberben került fel a digitális zenei platformokra, most pedig a videoklip is napvilágot látott

Megérkezett az 'easier', melyet Saya Noé közösen készített el egykori tanárával. Iamyank az egyik legfoglalkoztatottabb és leginnovatívabb producer a hazai elektronikus zenében, egyben az imProSchool vezető oktatója, aki rendszeresen kollaborál ismert és feltörekvő hazai zenészekkel egyaránt. A dalhoz különleges képi világú videoklip is készült.

A közös dalkészítés kreatív része 2021 júliusában zajlott, egy hétvégén át tartó „workshop”, kooperatív alkotás formájában, itt készültek el a zenei alapok és a dal, amelyet aztán Biksi Gábor, Saya Noé állandó társproducere öntött végleges formába a Gainlab stúdióban. A munka mindkét előadót kimozdította a zenei komfortzónájából és egy olyan, stílusokon átívelő, izgalmas és progresszív dalt eredményezett, amely elsősorban a zenei ínyencek érdeklődését keltheti fel, de a nagyközönség számára is jól befogadható.

A közös munkáról iamyank a következőt nyilatkozta: “Egy nagyon izgi hosszú hétvégét töltöttünk együtt rengeteg beszélgetéssel és órákra mélyen belemerülve a dalba. Utólag alig módosítottunk valamit, azt hiszem éreztük, hogy nem tudjuk mi volt ez, de nem szabad megmozdítani, így jó, ahogy megtörtént”.

A dal novemberben került fel a digitális zenei platformokra, most pedig a videoklip is napvilágot látott. A klip kreatív rendezője maga Saya Noé volt, a készítésében pedig Selmeczi András, Mandula Lujza, Matyovszky Benedek, Lencz György, Berekali Orsolya, Dusnoki Andrea, Leányfalvi Vanda és Erdősi-Bóta Bence működött közre.

 

Saya Noé és iamyank közös dala, az easier a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával valósult meg.