Koncert

Nem mindennapi újítás vár a rajongókra a Quimby nagykoncertjén

A Quimby és a Danubia Zenekar több mint fél éve készül a március 9-i Class&Roll koncertre. Az MVM Dome-ban a színtiszta rock and roll mellett szimfonikus átiratokkal és sosem hallott hangszerelésben megszólaló Quimby-dalokkal utazhat végig a közönség a banda zenei palettáján. Az est valódi összművészeti eseményt ígér, az élményt új vizuális koncepció teszi teljessé.

Quimby és a Danubia Zenekar először 2018-ban dolgozott együtt, akkor a szimfonikus zenekar felkérésére szólaltak meg áthangszerelve a Quimby-dalok. Azonban a közös munkában még rengeteg inspiráció és lehetőség rejlett, ezért 6 év után újra közösen állnak színpadra. A március 9-i Class&Roll karmestere Balassa Krisztián lesz, a zenei átiratokat Ott Rezső zeneszerző komponálta.  

„Ezen a koncerten végig utazunk a teljes Quimby palettán: az Ékszerelmére nagy slágereitől kezdve a legutóbbi nagylemezünkön hallható dalokig, nagyon sok minden el fog hangzani. Lesznek olyan számok, amikhez a Danubia Zenekar apró kis hangulatokat tesz hozzá, és nagyrészt a Quimby-t halljuk, lesz, ahol szimfonikus kíséret nélkül játsszuk, és természetesen olyan is – mint például A próféta, amit én éneklek –, ahol csak a klasszikus zenészek kísérnek. A koncert nagy részében azonban fuzionálni fog a két művésztársaság. 

quimby-class-roll-original-220178.jpg (1080×636)

A célunk az, hogy a koncert egy gyönyörű ívű mély sóhajtás legyen. A fényre és a videótechnikára is társművészként tekintünk, erre az estére egy szinte teljesen új vizuális elképzelés születik, amely közel 400 négyzetméter ledfalon tárul a közönség elé. Számunkra nagyon fontos koncepció, hogy minden területen ugyanolyan szabadon alkotó művészekkel dolgozunk együtt, amilyenek mi magunk vagyunk. Így lesz minden koncertünk egy igazi összművészeti esemény. Az egészet a közönség jelenléte teszi teljessé, ők zárják be a kört” – meséli Varga Livius

Quimby Class&Roll a Danubia Zenekarral és Balassa Krisztián karmesterrel március 9-én az MVM Dome-ban. És hogy mely dalok szerepelnek majd a koncerten? A folyamatosan bővülő listáról, ez is kiderül. 

 

Jegyvásárlás ittFacebook esemény itt!