Koncert

Másfél napos zenei földindulás a Made in Debrecenen

Made in Debrecen március 26-án, szombaton Debrecenben.

Az egy főre eső koncertek számának drasztikus emelkedésével várja a tavaszt Debrecen városa március 26-án, az első Made in Debrecen Fesztiválon. 8 színpadon több mint 400 zenész, pécsi és nagyváradi sztárvendégek fémjelzi a pécsről indult rendezvény első debreceni mutációját - de a pénteki előeste is tartogat meglepetéseket.

Debrecen egyik legnagyobb zenei ünnepe valódi városi összefogásból jött létre, hiszen alulról szerveződő kezdeményezések (Rocksuli, PusztaHang, Sofar Sounds Debrecen) mellett Debrecen városának támogatása, a Made In Pécs Fesztivál szervezőinek segítsége valamint a helyi klubok és zenekarok aktivitása is kellett ahhoz, hogy 8 helyszínen nagyjából 120 zenei produkció felléphessen egy nap alatt. 

Az esemény egy nem akármilyen bemelegítő bulival indul március 25-én, a pénteki előestén. A járvány miatt többször elhalasztott PusztaHang Nap végre megvalósul: a Nagyerdei Víztoronyban egy igazi összművészeti estre kerül sor. Elsőként helyi zenészek szupergroupja jammel a Debreslam slammereinek szövegére, majd érkezik az est sztárvendége: a tavalyi év egyik legnagyobb hiphop felfedezettje, Beton.Hofi tartja meg első debreceni performanszát.

Másnap délután háromtól kezdődik a forgatag mind a 8 helyszínen, méghozzá különleges fellépésekkel. A Roncsbárban a Tankcsapda, a Régi Csibészekben a legendás Lux, a Sikk klubban az Intim Torna Illegál debreceni születésű egykori frontembere, Dorogi Peti, míg az Incognitóban például a pécsi sztárvendég, Beck Zoli (30Y) és a helyből elszármazott Köles Ferenc színész duója nyitja a napot. A koncertdömping során szinte az összes debreceni formáció képviselteti magát 20 perces fellépésekkel a hardcore-tól a citerazenén át az acappella kórusig, a feltörekvő zenekaroktól a régi arcokig. A fesztivál ötletgazdája, Pécs öt zenekarral, Nagyvárad pedig három produkcióval képviselteti magát a programban.

Minden helyszínen részletes programfüzet várja a látogatókat, továbbá egy speciális gyűjtődoboz is, mely az Ukrajnából érkező menekültek számára gyűjt támogatást. Az összegyűlt adományokat a Food Not Bombs Debrecen segélyszervezet számára továbbítjuk. Maszkviselés és védettségi igazolvány sehol sem szükséges, a belépés mindenhol ingyenes, ahogy az éjszakai afterbulin is a Víztoronyban, ahol a város elektronikus zenei különítménye fogja megmutatni magát. Ezek után aligha lehet kérdés, hogy péntek estétől fogva másfél napon át a zenéé lesz a főszerep Debrecenben.

Warm up buli

Facebook

Esemény

Instagram

hirdetés