Koncert

Spring Reggae Jam: Bottah Rankin & JAH Golden Band ma a KOBUCI-ban!

Lorde, Solar Power


Nagykoncerttel jelentkezik a Bottah Rankin & JAH Golden Band május 12-én a KOBUCI-ban. A zenekar  budapesti pszichedelikus dubregga-formáció, ami dzsesszes hangzással van megspékelve. Illetve az est folyamán fellép még a Ladánybene 27 és Selecta DreadHead (H/UK).

"Az elmúlt 10 évem munkája van benne, a hangzás, a zenekar minden úgy valósul meg végre ahogy azt megálmodtam. Egyben a szülinapomat is itt fogom ünnepelni, szóval nagy mulatás lesz." - mondta Bottah Rankin.

A -Bottah Rankin live- 2016-ban alakult a budapesti éjszakában. Az énekes-mc 2009-ben kezdte zenei pályafutását a reggae világában jamaikai patois nyelven. Különböző stílusú zenei kísérletezés után úgy döntött megalapítja saját formációját, hogy mondanivalója abban a formában jöjjön létre, ahogy az a leginkább őszinte és hiteles tud lenni. A 8 fős armada tagjai képzett zenészek, kikben közös a jamaikai zene szeretete, a pozitív, emberbarát üzenetek közvetítése, s a nem hétköznapi zenei megoldások színpadra emelése. Fő jellemző ágazatai a reggae, dub, jazz, hip-hop és ezek ötvözése. A 2017-es Reggae Camp fesztiválon debütált a projekt. A szeretetteljes, felemelő, átszellemült zenei rezgések garantáltak koncertjeiken. Az autentikus 80-as évek legendás jamaikájának hangzása, a rub a dub, a rankin style keveredik a spirituális melódiákkal, illetve hangszeres megoldásokkal. Az analóg hangzást , saját gyártmányú hangszínekből kikevert dub -soundok teszik még egyedibbé.

A zenekar tagjai
Live Band: Mc: Bottah Rankin Bass: Lajtaváry Márton Drums: Kalmár Ádám Guitar: Szilágyi László Keys: Vámos Krisztina Saxophone: Baracskay Rita Vocals: Lőrincz Noémi Electronic Dub Section: Ternyák Richárd

Egyúttal egy közösségi finanszírozási forma is indult, így támogatni is tudjátok a srácok művészetét.Cél, hogy létrejöhessen a nagylemezük abban a formában, amiben megálmodták. Ha elég támogatás lesz és sikerül megvalósítani a nagylemezt, akkor 3000 Ft-os adományért küldenek egy példányt belőle, 10000 Ft felett bakelitet postáznak.

Ezzel kapcsolatos további részletek itt: https://www.indiegogo.com/projects/bottah-rankin-jah-golden-band-lp-visuals-love-animation/x/14860020#/

Bottah Rankin 2009-ben kezdte pályafutását a Jamup! Nevű zenekarban. Jamaikai ‘patois’ nyelven írja szövegeit, a tudatosság, az egység, a szeretet jegyében. Fő zenei irányvonal az autentikus reggae, dub, hip-hop, dancehall, de az elektronikus műfajok is közel állnak hozzá, mint a trance, drum and bass, afro, tribal műfajok. Fő meghatározói az oldschool jamaikai rub a dub rímképek , melyek mélyen spirituális melódiáival, mantráivál keverednek. 2012-ben megalapította a Nauro city zenekart, melynek “Memories” című száma a rádiós és televíziós top listák első helyén állt. Ezzel egy időben megjelent első solo lemeze. 2014-2016ig a Budabash Flow zenekar frontembereként ténykedett. Olyan előadókkal, soundsystemekkel mozgott egy színpadon, mint Benjie, Milli Chab, Antonia Vai, Mc Fedora, Janet G ,Dér Heni, Kállay Saunders András, DSP, El Bago, G Silk, Herbert shaw, Shaka Black, Mr Brad Vee Johnson, Dj Hanzee, Vida G, Paso soundsystem, Engineer Soud, Tribal Soul sound , Wakablack, RasTacsko, Chilly team, Tilos radio robur soundsystem, stb.. Jelenleg saját zenekarával kezdett koncertezni, emellett soundsystemekkel, producerekkel, dj-kel kooperál Magyarországon és külföldön egyaránt. 2017 tavaszán a Creator’s Sons és a Tie and Jacket ft. Lipi Brown(Paso) című számokkal debütál. Az improvizáció, utcazene, open mic jam session világa is közel áll hozzá, így gyakran előfordul véletlenszerűen a budapesti éjszaka különböző színterein. A zene erejébe vetett hit, tudatos lírai metaforák, fúzionális hangzásvilág jellemzi zenéjét és munkásságát. 2017-ben jelenik meg második solo lemeze, rendhagyó feat-ekkel mint pl.: a buddhista zene ötvözése a rastafari imákkal és sok más újító kezdeményezéssel. Fontosnak tartja a zene és a modern képzőművészet , s egyéb művészeti ágak találkozását, így összművészeti performanszokban is hallhatjuk őt. (BPM Ocean project, FMK21 project)

hirdetés