Koncert

TELTHÁZAS P.MOBIL ÉVZÁRÓ A CRAZY MAMÁBAN

Lorde, Solar Power

A lassan aranylakodalmát tartó Schuster fogat karácsonyi meglepetésként számos rendhagyó húzással készült a 2016-os év utolsó klubnapjára a ferencvárosi Crazy Mamában, ahol már második éve folynak az őszi/téli klubkoncertek. Remek, hangulatos hely veszett környéken, príma technikai "apparáttal". Volt Télapó meg tombola, meglepetésszám, friss kiadványok, dedikálás, vendégfellépők és krampusz lányok…

15419492_1155665424540911_360663499_o

A hangulat felhozást nagyban előre mozdította a jó társaságon és a kellő maligánfokon kívül, az hogy nyitásra az ország minden szegletéből összejöttek a keménymagos ultrák Viharsarkon innen, Szigetváron túl, Esztergomot sem kihagyva. Welcome italok, haverkodás, buli, fanta… A belépő, egy kártya nagyságú tombola volt a „megnyerhető” mobilos relikviák képével, sorszámmal személyesen Titántól. Félkilencre a Dirty zenekar kezdett, és tolta a piszkos "rakkenrolt" az addigra összegyűlt teltháznak. Fazonra Sex Action image, kicsi Vazul Vérével keverve, amolyan tökös rock 'n' roll. Bő órás műsoruk alatt kellően bemelegedett a parkett, és ragadt a komlótól… Eközben a P.Mobil zenészei a nép között vegyülve társalogtak, együtt igyekeztünk megváltani a világot, a kapcsolatokat ápolva. A rövidke szünet alatt felsétáltak a színpadra, a soundcheck már délután megvolt, kis egyeztetés, majd az első egyórás etap a múlt havi meglepetés számmal (Billie Jean) kezdődött szokás szerint, és a Forma 1 pályáján toltuk tovább a Rock 'n' Rollt. Hallásom félig oda lett az évek alatt kapott decibeltől, a hangerőt már nem bírom, hát meddig él így egy 50 éves férfi, ha már nem segít semmi… Mit szóljon erre a Főnök, aki erősen közelít a hetvenfelé, de mégis egyedüliként remekül bírja az egykori fekete bárányokat kordába terelni? Nyomjad Papa, ez nem Átverés, ahogy a következő opus sem sajnos, mert a régi nagyok közül egy ismét eltávozott az égi zenekarba, a progresszív rock atyja, Greg Lake. Mindmáig van aktualitása a "Zöld, a bíbornak". Neki szól a dal, amit Lóránt külön felkonferál. Szép, de szomorúbb hangvételű dallamok jönnek, a gonoszság madaráról (Főnix), vagy Fehér Ádám (10éves!) ifjútitán blues gitáros segítségével a karácsonyi „Ne engedd elmenni a mamát”, majd a Dirty frontja, Juhász Attila énekével - aki a Vazul Vére rockoperában is szerepel, Baranyi szám jön: Nagyon fáj. Hát ez sem vidámabb darab, ha lehetek profán. Újra kezdeném, ha újra kezdhetném…Jön egy Szergya által megzenésített felvidéki vers: Dobszay Károly – Ne féljetek, nem megyünk haza! Hát tényleg, még van vissza bő két óra. Remek nóta az új „himnusz”.

15409907_1155665554540898_941257619_o

A második felvonásban irányt váltunk, ne sírva vigadjunk már, jöhet az e havi meglepi szám, mert a Főnök mindig előhúz egyet a sublótból a rajongók kedvéért. A Ten Year After - Love like a Man- je az, ami így év végére maradt. Ezután a jól bevált „slágerek” záporoznak Oh yeah, meg az időközben a küzdőről a dobok mögé keveredett Rozsonits Tomi ütései, aki régebben a Moby Dick ritmusszekció felelőse volt, most meg a Mobil Rádió szerkesztője, rockújságíró, és nem utolsó sorban itt „Simliskedik a Show-jával” nekünk a dobok mögött nem is rosszul. Egy Utolsó Rock ’n’ roll ugye, és a Zenekar játszott. Átcsúsztunk másnapra minden értelemben, abszolút karaoke hangulat a stagen: Média kommandó, Télapó Krampusz vokállal de nincs vége a napnak, mert megtörténik a sorsolás. Egy piros mikulás zacskóból Schuster saját kezűleg húzza ki a számokat és osztja szét a cédéket, könyveket, pólót, miegymást és a fődíjat, egy Honfoglalás Lp-t (Bakelit a gyengébbek kedvéért) az itt lévőknek. A közjegyzők mi voltunk, a munkások, parasztok és értelmiségiek. Az örömködés után egy hétrészes akusztikus blokkal zárunk, amiben van Jimi Hendrix feldolgozás (Kaszárnya), Kétforintos dal, Erdélyi népdal (Fellegajtó Nyitogató),Kodály gyűjtötte hazai - a Trianonon túlról (A csitári hegyek alatt), Csillag leszel, és a vége most acapella Alkohol blues… Tocsog a padló, a hangulat túlfűtött, de baráti, mindenki megkapta a magáét északtól délig, tíztől nyolcvanig. Remek évzáróval csukjuk be a Crazy kapuját reggel… Kis pihenés a zenésznek, rajongónak, de januárban régi kerékvágás második szombaton, ugyanitt. A foglalkozás elérte célját (by Dzsugi)!

Juhász Peti

Hirdetés