Interjú

"A mi zenekarunk nem egy átjáróház" - Hooligans interjú

Decemberben új dallal és új videoklippel jelentkezett a Hooligans zenekar, közben elbúcsúztak basszusgitárosuktól Késmárki Zsolttól, az interjú megjelenésének napján pedig már próbálnak is utódjával Romanek Gergővel. Kiss Endivel az új tag megtalálásának nehézségeiről és természetesen a jövőről is beszélgettünk.

- Elindul a lejtő. Egy igazi zúzós Hooligans dalról van szó.

Ez a Zártosztály lemezünknek a negyedik videoklipje. Tóth Tibi zeneszerzőnk, gitárosunk, találta ki, hogy legyen egy ilyen Pablo Escobaros története az egésznek. Abban a hangulatban teljen. Azt akartuk megmutatni, hogy ha rossz dolgokból, mint például a kábítószerből összeszedik az emberek a pénzeket, mi van, hogyha iszonyúan elszáll az agya, és elindul a lejtőn, hiába tele van pénzzel, de meghülyülnek.

- Jimy J. Hollywooddal dolgoztatok együtt, ha jól tudom.

Így van. Már nagyon régóta csinál nekünk klipeket. Vele találjuk legjobban a hangnemet, bár mondjuk Indián is ilyen még, aki meg még régebb óta barátunk, ő is igazi barát.

- 25 esztendős múlt a zenekar, negyed század van most már mögöttetek, hát komoly változást is hozott ez az életetekben. Késmárki Zsolt 15 év után búcsút intett a Hooligansnek, Mit tudhatunk erről, egyáltalán hányan jelentkeztek az elmúlt hetekben nálatok.

Drága Zsoltikánk elment a zenekarból sajnos, nagyon sajnáljuk, meg sok szerencsét meg boldogságot kívánunk neki, de ha így érezte, akkor jól tette. Ettől függetlenül eléggé nehéz helyzetben vagyunk (a beszélgetés pillanatában még nem volt meg az új tag- szerk.), most már rájöttünk, egyrészt, hogy a zenekarban, nálunk azért a Tibivel meg a Csipával egész pontosan 45 éve vagyunk együtt, mert óvodás korunk óta tart a barátság. Na most egy negyvenöt éves barátságban is úgy, hogy közben ötvenegy-ötvenkét évesek lettünk, ebbe bekerülni valakinek megint újonnan és ráadásul három ilyen őskövületi ember közé, akiknek biztosan megvannak a rigolyái is, ez nem könnyű helyzet. Ráadásul nekünk van egy teóriánk magunk felé, ami nem biztos, hogy helytáll, de mi ekkor is úgy érezzük, hogy örök fiatalok vagyunk, és soha nem adjuk fel. És az 51 évesek ma már nem mindenki úgy néz ki.

- Ti jól néztek ki. Én ezt mondhatom nőként.

Nehéz olyan társat keresni, hogy a mi generációnk legyen, ne legyen öreg felfogású, akarja a rock and rollt örök életében, mert mi nagyon úgy tervezzük, hogy 90 éves korunkig színpadon vagyunk. Szóval akárhogy is nézzük, az még 39 év. Úgyhogy hosszú távra tervezzen, és egyébként a mi zenekarunk nem egy átjáróház, egyáltalán soha nem is volt. Ugye már elmondtam, hogy mi hárman hány éve vagyunk, a Zsoltika is tizenöt évet volt itt. Úgyhogy mi nem szeretjük ezeket a töréseket, nem félünk tőle, vállaljuk, mert tudjuk, hogy a változás is mire való. Na, de az a lényeg, hogy körülbelül olyan 50 zenész jelentkezett. Volt, aki viccnek fogta fel, és egy húrt pengetett, mert igazából nem is tudott többet.

- És mikor tudtok újra koncertezni, mikor már meglesz az új tag, vagy van már egy kitűzött dátum?

Február 11-én indul egy klubturné Veszprémben, másnap már Barba Negra van Pesten. Úgyhogy február 11-ére meg kell lenni az embernek. Azért már van egy nagyon-nagyon befutó jellegű arc, aki nagyon profi és nagyon oké emberileg is, meg minden tekintetben.

- Hogy február 11-ére színpadképes legyen a sztori, akkor onnantól kezdve egy ilyen brutál próbaidőszak fog elindulni?

Igen, bár mondjuk akiket már megnéztünk, azok a srácok 9 dalt játszottak végig. A repertoárunk az 23-24 dalból áll, úgyhogy ha valamelyikük közülük lesz, akkor már kilenccel beljebb lesz eleve, meg nagyon jó zenészeket kaptunk magunk mellé ilyen értelemben, akikből választani kell, úgyhogy nem lesz semmilyen gond. Ugye lesz egy három hetünk a felkészülésre.

Fotón: A friss felállás már próbál, az új tag Romanek Gergő bővebben erről ITT írtunk.

- Térjünk vissza a dalhoz. Nekem nagyon zúzós Hooligans dalnak tűnik.

Ilyen az egész új lemezünk. Ez már a negyedik klip, ahogy mondtam, a Kendőzetlen igazság és az Evolúció és a Túlélő is ezt a vonalat képviseli, úgyhogy ahhoz képest még ez a leglightosabb.

-  Ez marad 2022-re is? Vagy azért, akik mondjuk a dallamosabb, könnyedebb Hooligans dalokat szeretik, azért ők is kapnak majd klipet az idén?

Kapnak, és mindenki megkapja a magáét.

- Na, ezt szerettük volna hallani egyébként. Tehát hogyha most meglesz az új emberetek, akkor ezek szerint új anyaggal is fogtok készülni, ha jól értem?

Mindenképpen, ebben az évben foglalkozunk új dalokkal is. Tibinek már viszket a talpa, a tenyere, úgyhogy ő el is kezdett dolgozni rajta.

Gábor Bernadett/Burai Árpád

Fotók: facebook.com/hooliganshivatalos

 

hirdetés