Hírek

Mike Muir egy új Suicidal Tendencies album lehetőségéről: „Határozottan hajlunk rá…”

Ha új albummal egyelőre nem is, egy régebbi dal újrafelvételével már most meglepte rajongóit a legendás crossover thrash csapat.

Új dallal jelentkezett a Suicidal Tendencies. A Nos Somos Família valójában a csapat 1999-es Freedumb albumán szereplő We Are Family portugál nyelvű újrafelvétele, melyben számos neves brazil zenész is közreműködik: Badauí (Cpm22), João Gordo (Ratos de Porão), B Negão (Planet Hemp), Rodrigo Lima (Dead Fish), Supla, Fernanda Lima (Crypta), Sandro Dias, Milton Aguiar (Bayside Kings), Mayara Puertas (Torture Squad), Felipe Ribeiro (Treva), Pirata Homes (Anjo dos Becos), Ya Amaral (Eskrota), Júnior Bass és Marinho tűnnek fel a dal különleges vendégei között.

A dalhoz egy videoklip is készült, amelyben a vendégénekesek, a Suicidal Tendencies jelenlegi tagjai (Mike Muir, Dean Pleasants, Ben Weinman, Tye Trujillo és Jay Weinberg) és a brazil gördeszkás közösség számos tagja látható – a dal megjelenését nem meglepő módon a zenekar e hét végén kezdődő brazíliai turnéjához időzítették.

A Suicidal Tendencies legutóbb 2018-ban adott ki új lemezt, bár a Still Cyco Punk After All These Years valójában Mike Muir 1996-os szólólemezének, a Lost My Brain! (Once Again) újonnan rögzített változata volt. Eredeti dalokat még korábban, a 2016-os World Gone Mad-en hallhattunk tőlük utoljára. Muirt a franciaországi Clissonban megrendezett idei Hellfest sajtótájékoztatóján többek között arról is kérdezték, hogy bandatársaival tervezik-e, hogy új zenén dolgozzanak.

 „Amikor a legutóbbi [teljesen új anyagot tartalmazó] lemezt készítettük - ez volt a World Gone Mad 2016-ban –, azt mondtam, hogy bármilyen rosszul hangzik is, de nem élvezem a lemezkészítést. Számomra ez egy agyfárasztó dolog, aztán ott az idő, a család meg minden. Bonyolult. De most, hogy Ben [Weinman] [gitáros] és Jay [Weinberg] [dobos] is a zenekarban van… Jay már az első pár koncert után mondta, hogy lemezt akar készíteni, és Benben abszolút partnerre is talált ebben. Ben azt mondta, hogy amikor 12 évesen először meghallotta a Suicidalt, az egyenesen hozzá szólt, és úgy érezte, hogy ő is ilyen lemezt akar csinálni. És pontosan így van ezzel Jay is. És mivel [a basszusgitáros] Tye [Trujillo], Robert [Trujillo] fia is velünk van, Robert is azt mondta: „Srácok, nektek csinálnotok kell egy lemezt”. És úgy gondolom, hogy határozottan hajlunk rá, hogy meg is csináljuk.”

„A zenei színtéren sokan körülnéznek, és azt nézik, mi a népszerű, mi a divatos” – folytatta Muir. „Ha visszagondolok arra, mi számított népszerűnek és divatosnak az első albumunk idején, nekünk közünk sem volt hozzá, és borzalmas kritikákat is kaptunk. Szóval most is készítünk egy olyan lemezt, ami valószínűleg nem fog tetszeni az embereknek, én meg nagyon boldog leszek, meg minden. De azt hiszem, hogy évek múlva majd azok, akik nem a trendekért meg stílusokért rajonganak, azt fogják mondani, hogy ez egy baromi jó lemez. Ez a célom. Azt szoktam mondani, hogy szeretem szeretni az embereket, de nem érdekel, hogy ők szeretnek-e engem. Ez megkönnyíti az életemet.”