Hírek

Kiderült, mekkora bevétele volt Azahriah stadionos triplakoncertjének

A fiatal sztár menedzserei, Tóth Gergő és Tóth Kristóf egy interjúban árulták el a pénzügyi részleteket.

Kétmilliárd forintos bevételt termeltek Azahriah stadionbulijai. A nettó 1,4 milliárd forintos kiadással járó koncertek 600 milliós nyereséget termeltek a popsztárnak, illetve menedzsmentjének, amelynek képviselői egy Hvg360-nak adott interjúban beszéltek a történelmi triplakoncert pénzügyi részleteiről.

Tóth Gergő és Tóth Kristóf azt mondják, Azahriah májusi Puskás-triplája összesen 1500 embernek adott munkát, ebből 900 a biztonsági személyzethez tartozott. Eredetileg 800-900 millió forintos kiadással számoltak, ami végül közel kétszeresére nőtt, ennek előre nem látható költségek és az infláció is okai voltak. Az 1,4 milliós kiadás nem is teljesen végleges, ugyanis még mindig érkeznek be hozzájuk számlák.

A koncertekre összesen 138 890 jegyet adtak el: az első napra 45 ezer, a másik két napra 47-47 ezer belépőt értékesítettek. Pirotechnikát Angliából hoztak, a láng- és szikragépek Belgiumból, a fénytechnikai pótlás Németországból és Lengyelországból érkezett a Puskás stadionba. Tóth Gergely, a Supermanagement tulajdonos-ügyvezetője szerint minden sokszorosan túl volt biztosítva, a színpad feletti hatalmas, 700 kilós zombikezekről egy 88 oldalas biztonsági-technikai tanulmányt fogadtattak el.

Tóth Kristóf 'Krsa' hozzátette, ezután sem fognak pihenni, mivel indulnak a nyári koncertek több külföldi fesztivállal, illetve lesz egy újabb európai turné is. Közben forog a Mi vagyunk Azahriah című zenés, félig doku-, félig fikciós mozifilm is. A Puskás-tripláról is készül koncertfilm, ami hamarosan mindenki számára elérhető lesz a YouTube-on.

Eredeti cikk: refresher.hu

Fotó: Azahriah Facebbok