Hírek

Egy popzenész nyara - hamarosan jön a Blahalouisiana új albuma

Az új dalhoz – amely az áprilisban érkező lemez egyik előfutára – egy live session videó készült a Pannónia Stúdióban.

„Az időrendet tekintve ez lett utoljára kész az albumról. Jött egy ötletem, hogy a zúzósabb darabok között legyen egy olyan, amikor megpihenhet egy kicsit a hallgató. Én személy szerint mindig szerettem volna egy dalt, amiben 1 perc 50 másodperc alatt megtörténik az elejétől végéig minden, klasszikus refrénérzet nélkül. A Blahalouisiana legrövidebb, de szerintem legbájosabb dala lett” – mesélte Jancsó Gábor, az Egy popzenész nyara szerzője.

A szöveget jegyző Szajkó András így fogalmazott: „Októberben írtam a szarvasi holtág partján. Először poénnak indult, de véletlenül vallomás lett belőle. Nyáron hajlamosak vagyunk nagyobb lángon égni, pár méterrel a föld felett, és ezt a könnyedebb létet észrevétlenül is meg lehet szokni. Erre csak rátesz egy-két lapáttal az, ha az embernek van szerencséje átzenélni az egész nyarat, ha hozzák és viszik, etetik és itatják, ráadásul még taps is jár az eltalált hangokért. Ennek van egy árnyoldala, ugyanis ilyenkor viszonylag könnyű egoistává válni. A dal szigorúan fiktív lírai énje tehát egy őszi számadás során kicsit undorodik magától és próbál visszatérni a valóságba.”

A zenekar ötödik lemeze, a Sötét villám április 12-én jelenik meg, dalait előszőr a Budapest Parkban lehet majd hallani 25-én.