Hírek

Hét év után újra koncertet ad az Amorf Ördögök

A Hey, June fesztivált nyitja meg a Péterfy Bori Love Bandjének előzményzenekara. A Müpa nyári fesztiválszezonját a Hey, June! sorozat nyitja meg, a Hey, June-t pedig az Amorf Ördögök, amely hét év után áll ismét színpadra.

Tövisházi Ambrus nemrég a hvg.hu-nak mesélte el, miért hagyja ott Péterfy Bori mostani zenekarát. Ők korábban épp az Amorf Ördögökben zenéltek először együtt, így most mégiscsak közösen lépnek színpadra. A zenekar három lemezéből állítja össze a műsorát, amelyben többek között Kulka János is vendégeskedni fog.

Hét év után, 2024 nyarán újra összeáll az önmagát kacatpop stílusba soroló legendás magyar együttes, az Amorf Ördögök. Ismét egy színpadon látható az alapító-szövegíró-énekes, Tariska Szabolcs és állandó zeneszerző társa, Tövisházi Ambrus billentyűs-énekes, illetve természetesen Péterfy Bori, aki később szólóelőadói pályafutását is Tövisházi-Tariska-dalokkal kezdte. Vendégként pedig Kulka Jánost is láthatjuk-hallhatjuk.

A gimnáziumi zenekarként indult Amorf Ördögök a 21. századi magyar popzene egyik kulcszenekara. A koncert címe - Minibár és a Celluxbetyár - a zenekar három kiadott albumára utal. A 2000-ben megjelent Betyár a Holdon, a két évvel későbbi Molylepke Minibár és a 2005-ös Cellux-szimfónia dalaiból áll össze a műsor. A kísérőzenészek mind ismerősek lehetnek a hét évvel ezelőtti visszatérő koncertek felállásából: ezúttal is Gáspár Gergely dobos, Drapos Gergely basszusgitáros, Mészáros Ádám gitáros, Tompa Ákos trombitás és Pápai István ütőhangszeres kíséri a triót. A zenekar óriási örömére Kulka János is énekel egy dalt vendégként ezen a különleges estén. Vendégszereplése nem meglepő, ha tudjuk, hogy a Tariska-Tövisházi szerzőpáros jegyzi a színészlegenda Pálmaszív címmel nemrég megjelent albumának dalait. De milyen zenét is játszanak az Amorf Ördögök valójában? Kuplékból, operettekből, a hatvanas évek esztrád-kislemezeinek világából, tangóból, érzelmes balladákból és saját definíciójuk szerint hiphop-szobadiszkóból összegyúrt egyvelegük úgy idézi meg az elmúlt évszázad zenéjét, hogy közben táncolni is lehet rá, és nevetni is lehet rajta. Az Amorf Ördögök zenéje olyan játékos időkapszula, amelyben egy sosemvolt kor romantikája és a jövő űrhangjai jól megférnek egymás mellett.

Fotó: © Pandur-Balogh Norbert