Hírek

Jön Miki357 és Schwarcz Ádám újabb őrült kollabja - Március 17-én premierel a Pulzaar

Miki357 első szerzői rövidfilmje, a Pulzaar hamarosan streamelhető. Az abszurd musical/vígjáték főbb szerepeiben Schwarcz Ádám (Beton.Hofi), Szabó Simon, Kizlinger Lilla, Péterfy Bori, Kovács Lajos és Miller Dávid láthatók.

A film főszereplője Csótány (Schwarcz Ádám), a harmincas rocker, aki kisgép-lakatos segédként dolgozik Kőbányán. Keresztanyjával (Péterfy Bori) él, aki befogadta pesti lakásába, ám a lakbérbe már nem tud beleadni. Két legnagyobb szenvedélye az életben: kedvenc norvég metálbandája, a Pulzaar és titkos szerelme, Évike (Kizlinger Lilla) a földszinti pékségből. Amikor meglátja a plakátot, hogy imádott zenekara Budapestre jön, villámcsapás éri, ami események egész láncolatát indítja el. Vajon sikerül végül eljutnia a koncertre, és minden bátorságát összeszedve elhívni Évikét is? 

 

Igyekeztem magam alárendelni Miki művészi víziójának, belehelyezkedni Csótány deluzív és kilátástalan belső világába, amiben találtam némi közös nevezőt. Összességében kihívás volt, de egy jó szórakozás is. Érdekes volt belülről nézni, ahogy összeáll egy klipnél nagyobb dolog. Megszerettem Csótit, de nem cserélnék éppen vele” - mondta el Schwarcz Ádám.  

A rendező így fogalmazott a filmről: „Szórakoztatni szeretném a nézőket, hogy azt érezze mindenki, soha nem szabad feladni!”  

Turán Eszter, a film producere szerint: „Miki és Ádám eddigi kollaborációja elég meggyőző volt ahhoz, hogy amikor egy buliban meghallottam Miki mire készül, azonnal melléjük álljunk! Teljesen tudtam azonosulni azzal a totális eklektikával és műfaji kavalkáddal, amit Miki felvázolt. Az ilyen különleges, kísérletezős projektek emlékeztetnek arra, miért is lettem producer.”  

    

A kisjátékfilm producere Turán Eszter és Togay Jonas, koproducerei Bartók Anna, Romwalter Judit és Trepper Viki, operatőre Dobos Tamás (Eltörölni Frankot), látványtervezője Illés Richárd, a jelmezek Kormos Anna Zsófia és Kuslits Máté munkái, vágója Érdi Zsófi. A musical részek koreográfiájáért Papp Timi felelt. A fiktív norvég death metal zenekar, a Pulzaar tagjai Szabó Simon, Papp Szabi, Kovács Geri és Pándi Balázs. Zeneszerző Takács-Brouwer Zoltán Jappán, Kovács Geri, és Horváth Barnabás Botond volt, a dalok szövegét Miki357 írta. 

A film március 17-től díjmentesen megtekinthető a Telekom TV GO kínálatában. 

Fotó kredit: Hevesi-Szabó Lujza / Moviebar