Hírek

Csatatér: vigyázzunk kedvenceinkre!

Évente – világszerte - több mint 1 millió házikedvenc kezdi az új évet távol az otthonától. A DeadLens Pictures legújabb rövidfilmje – a szilveszteri kavalkádhoz közeledve - a felelősségteljes állattartásra hívja fel a figyelmet.

Évente – világszerte  - több mint 1 millió házikedvenc kezdi az új évet távol az otthonától. A DeadLens Pictures legújabb rövidfilmje – a szilveszteri kavalkádhoz közeledve -  a felelősségteljes állattartásra hívja fel a figyelmet.

A DeadLens Pictures küldetésének tartja, hogy időről időre felhívja a figyelmet létező, de elhallgatott társadalmi problémákra vagy figyelmeztessen olyan emberi attitűdökre, amelyek ellen szót kell emelni a kiszolgáltatottak védelme érdekében. Az első ilyen témakörben leforgatott és közzétett kisfilmüket  mintegy 52 millióan nézték meg világszerte, és több nemzetközi vezető sajtóorgánum közölt terjedelmes cikket a filmről és annak üzenetéről.

“Filmjeink  globális és minden embert érintő társadalmi üzeneteit a nyelvi korlátok miatt dialógok nélkül készítjük el és az érzelmekre hatunk vele. Egy érzést szeretnénk minden filmmel kiváltani, amitől az üzenet mélyebbre talál és ez az érzés lesz az az egy nyelv, amit a bolygó minden lakója érthet” – meséli Görögh Attila, a film rendezője.  “Mivel úgy gondoljuk, hogy az éppen általunk feszegetett probléma nagy, ezért nem simogatva kezeljük a témát, hanem sokkolóan mutatjuk be, hisz az emberi gyarlóságra mért pofon erősebb, mint bármilyen figyelmeztetés” – teszi hozzá a rendező. 

A film itt látható: 

hirdetés