Hírek

Szikra-Díj 2021 - elindult a nevezés

Lorde, Solar Power


A Szikra-Díjátadó Gála 2016 óta a keresztény könnyűzenei élet legrangosabb szakmai eseménye. Idén összesen hat kategóriában adják majd át az elismeréseket, amelyre nevezni március 31-ig lehet.

Szikra-díj nem csupán egy díj és egy gála, hanem egy összefogás, amely ösztönözni kívánja a keresztény zenei életben résztvevőket – a dalszerzőtől az előadóig, a hangmérnöktől a menedzserig. 2021. március 31-ig az alábbi kategóriákban lehet pályázni:

 1. Legjobb dal (A díjat a legjobbnak ítélt dal szerzői kapják.)
 2. Legjobb dicsőítő dal (A díjat a legjobbnak ítélt dicsőítő dal szerzői kapják.)
 3. Legjobb dalszöveg (A díjat a legjobbnak ítélt dalszöveg szerzője/szerzői kapja/kapják.)
 4. Legjobb zenei produkció (A díjat a zeneileg legmagasabb színvonalon létrehozott produkció kapja (aranzs, énekszólamok stb.) – élő és elektronikus hangszerelés is beküldhető.)
 5. Legjobb élőben előadott produkció (A díjat az élőben legmagasabb szinten meghangszerelt és kivitelezett produkció kapja – stúdiófelvétel és koncertfelvétel is beküldhető.)
 6. Legjobb videoklip (A díjat a legjobbnak ítélt videoklip rendezője kapja.)

A zsűri ezen felül egy életműdíjat is átad, míg a “közönségdíj” győztesét a Szikra-díj weboldalán keresztül, online szavazás formájában a közönség választja ki. A Szikra-díj kategóriáinak nyerteseit idén is virtuális formában hirdetik ki a szervezők.

A Szikra-Díj szakmai zsűrijének tagjai:

 •          Horváth Gergely, rádiós szakember – zsűrielnök
 •          Bolyki György, zenész producer
 •          Gável Gellért, zenész
 •          Lackfi János, költő
 •          Madarász Isti, rendező
 •          Mező Misi, zenész

Minden kategória győztese (az Életmű-díjat kivéve) automatikusan a saját kategóriájának megfelelő támogatási program résztvevőjévé válik a 2021. évben. Az alkotói kategóriák győztesei a Szikra Akadémia alkotóiként, a közönségdíjas pedig előadói támogatottként kapnak meghívást a programba, melynek keretében anyagi és szakmai segítséget is kapnak Magyarország Kormánya vallásos könnyűzenét támogató programja révén.

A nevezési felület és további részletek elérhetők a Szikra Projekt honlapján.

https://www.youtube.com/watch?v=JOSrjZAs5Bc
hirdetés