Hírek

Ha te is a Walking Dead-et látod benne, akkor tényleg gáz van…

Lorde, Solar Power

Mi gyógyítja meg? címmel készítette el legújabb klipjét Lombos Marci dalszövegíró, énekes, producer. A dal és a hozzá készült kisfilm nem egy tipikus otthon készült "karanténdal", de egyértelműen reagál a most kialakult járványhelyzetre, mint ahogy fogyasztói társadalomra is. Marci a követkőzet mondta a dalról:

“Bár nyugodt, kellemes a zene, az éneklés stílusa kifejezetten mesélős, maga a szöveg - hogy stílszerű legyek - kurva dühös és cinikus". - mondta a szerző. "A dal nem a járvány idején íródott és nem is volt szándékunk ezzel "üzenni a világnak"… én ráadásul nem is vagyok az a megmondós típus, de most úgy éreztem, hogy jó apropó elővenni és elmondani azt, amit egyébként nálam sokkal okosabb emberek - tudósok, közgazdászok - már jó ideje szajkóznak". - folytatta. 

"Aztán amikor a tizenvalahányadik embernek mutatsz meg snitteket a klipből, és mindenkinek ugyanaz ugrik be, akkor azt mondod: ha Te is a Walking Dead-et látod benne, akkor tényleg gáz van! Egy budapesti hétköznapon felvett videoklipről az emberek ma egy apokalipszisről szóló sorozatra asszociálnak. Régóta játsszuk - közösen - azt a játékot, amiben mindent feláldozunk a kényelemért, mások által kitalált jólétért (amitől gyakran nem is érezzük jól magunkat), és olyan státusz-szimbólumokért, amelyeknek funkciója már nem is lényeges, csupán csak azért van, hogy magunkénak mondhassuk. Időnket, saját testi és lelki egészségünket, családtagjainkat, és azt a világot, ahol egyelőre mi, de a jövőben gyermekeink gyermekei élni fognak. Mindehhez olyan arcot vágunk, mintha ez lenne az egyetlen, igaz út, miközben mindannyian tudjuk, hogy nem jó így, másként kellene csinálnunk. Most a világ egyértelműen jelzett. Remélem, bízom benne - és sok ismerősömön látom is -, hogy a járvány okozta helyzet tanít bennünket, és mi emberek tanulni akarunk belőle".

És akkor jöjjön a videó: [embed]https://youtu.be/bcLWFU-rxDM[/embed]

A Mi gyógyítja meg? zenéjét Nagy Laci "Gitano" és Juhász Attila szerezte, Kardos Norbert (Hammond) és Hildebrand Dorothea (vokál) közreműködésével készült el, a klipet - a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett - Kocska Ádám (Perse Media) fényképezte.

Lombos Márton dalszövegíró énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Oláh Gergőnek, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, a Sugarloafnak is jegyzett szövegeket. Nagy sikert aratott a Group'N Swing együttesnek írt Retikül című slágere, amely a Ridikül című műsor főcímdala is egyben. Tart improvizációs, alkotói előadásokat, és dolgozik színházi produkciókon - szövegíróként és zenei vezetőként egyaránt.

Hirdetés