Hírek

Bejelentették a Paloznaki Jazzpiknik első neveit

Lorde, Solar Power


Július 30. és augusztus 1-je között rendezik meg a 9. Paloznaki Jazzpikniket. Ma tették közzé a szervezők a első neveket és egyúttal a jegyértékesítés is elindult a jövő évi fesztiválra. A 2020-as Jazzpikniken fellép Caro Emerald, JP Cooper és az MF Robots is Paloznakon!

Július 31-én, a Jazzpiknik 2. napján JP Copper veszi be a Jazzpiknik színpadát. JP (John Paul) Cooper angol énekes és dalszerző 2016-ban került jobban a köztudatba miután megjelent Jonas Blueval közös száma a Perfect Stangers. A dal pedig olyannyira sikeres lett, hogy platina lemez lett belőle.

Augusztus 1-jén a holland énekesnő Caro Emerald érkezik a Jazzpiknikre. Előadói stílusában egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywood-i aranykor filmsztárjainak megjelenésével, egyedi hangja és izgalmas zenei világa napjaink egyik legizgalmasabb énekesnőjévé teszi.

Szintén a záró napon lép fel az MF Robots is. A formáció zenéje a soul, az R&B, funk és a popzene keverékéből áll. A formációt a 3 millió albumot eladó The Brand New Heavies alapítója, dalszerzője és zenei rendezője, Jan Kincaid valamint Dawn Joseph énekesnő alkotja. Debütáló albumuk The Music for Robots címmel jelent meg, olyan vendégművészek közreműködésével, mint Anderson .Paak, Gregory Porter vagy Joss Stone. A banda kevesebb, mint egy évnyi együtt zenélés után már a legnagyobb európai fesztiválok színpadain lépett fel, az angol média pedig folyamatosan foglalkozik az új duóval.

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet 2020-ban már kilencedik alkalommal rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket, ami kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 30 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs és Valde Orsolya. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemünk előtt – és lebeg ma is – amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellé fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés. A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. A 500 lakosú falu – Füredről csak 10 perc autóval – ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagykoncertek.

Jegyvásárlás