Hírek

A karácsonyi hisztériának intett be a Polytrip legújabb videoklipjével

Lorde, Solar Power


Igencsak izgalmas évet tudhat maga mögött a Polytrip zenekar: bezsebelték a Roxiget tehetségkutató első helyét, videoklipet adtak ki Dancing in the Sheets című dalukhoz, felléptek a Leander Kills előtt, bekerültek az NKA Hangfoglaló Program 27 támogatott zenekara közé, most pedig friss dallal és videóval jelentkeznek. Dalpremier!

Az önmagát "progresszív grunge-funk"-nak nevező trió sosem rejtette véka alá a véleményét, és ez legújabb, Mikulás napján debütáló Jesus Crysis című daluknál sincs másképp. A Polytrip éles társadalomkritikát fogalmaz meg a karácsonyi hisztériáról, a boltok vásárlásösztönző, erőszakos reklámjairól és a giccses forgatagról, és úgy döntöttek, beintenek a fogyasztói társadalomnak és mindenkinek, aki beáll a sorba.

„Annak ellenére, hogy a karácsony a meghittségről és vidámságról kéne, hogy szóljon, általában stresszbe és veszekedésbe csap át. Mindenki bezsong, mindent tökéletesen akarunk csinálni, az utolsó pillanatban, feszülten rohangálunk méregdrága ajándékokért. Holott a szeretet ünnepének pont nem erről kéne szólnia, de elveszti a valódi jelentőségét az egész.” – fejtette ki a frontember, Lugosi Dani.

A határfeszegető dalhoz egy 2000-es éveket idéző, gigatrash lyrics videó is készült. Aki valaha járt karaoke partyban, jól ismeri az ízléstelen betűkkel kiírt, olykor elcsúszó szövegeket és a gagyi animációkat – ezeket sűrítette most egybe a zenekar a Jesus Crysis videójához is:

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=vhLG_3o-2GE[/embed] A zenekar Spotify-on: [embed]https://open.spotify.com/artist/2636kCNj0lN9tZfEHUiumn[/embed]