Hírek

Egy hét múlva Omega és Nazareth az Arénában

Lorde, Solar Power


Egy hét múlva, 2019. november 8-án (pénteken) jön a régóta várt Omega arénakoncert. A különleges vendég a skót Nazareth lesz. A két legendás zenekar külön-külön is óriási élmény, de egy este, egy színpadon verhetetlen kombinációnak számítanak.

Az Omega 1962 szeptemberében indult Budapesten. Első kislemezük 1966-ban jelent meg, amelyen a The Rolling Stones Paint It Black című dalát dolgozták fel. A későbbi években több tekintetben is úttörőnek számító dolgokat alkottak a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon, a Trombitás Frédi és a rettenetes emberek címen. Az 1969-es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show. Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon (az 1979-es Gammapolis, 650 ezer példánnyal) és külföldön (az 1977-es Time Robber, 1 millió példánnyal).

Az Omega volt az első együttes, melyet a Magyar Állami Hangversenyzenekar kísért (az 1973-as Omega 5 című albumon), valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je (az 1988-as Platina című válogatásalbum) és DVD-je (a 2000-ben kiadott OmegakonceRT Népstadion 1999). Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak először füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt. Egyedüliként négyszer koncerteztek a Puskás Ferenc Stadionban (korábban Népstadionban), ebből háromszor önállóan. A Kisstadionban szintén ők játszottak a legtöbbször. A zenekar töretlen sikere és népszerűsége nem ismer határokat, így a mai napig aktívan koncerteznek itthon és külföldön is.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=yVj9WeJ4cBk[/embed]

Az Omega első albumának évében, 1968-ban alakult Nazareth szintén jó ideje tapossa a világ színpadait. A tagcserék és tragédiák sem törték meg a Pete Agnew alapította, hihetetlen szívóssággal máig koncertező formációt. Egyedi hangzásuk, slágereik és több, mint 30 millió eladott albumuk nyomán, Nagy-Britannia első igazi rockbandájaként tartják őket számon.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=IhHR-_tAQ0w[/embed] [embed]https://www.youtube.com/watch?v=nsRklmuo31M[/embed]

Jegyek még kaphatók a Broadway oldalán, ITT.

hirdetés