Hírek

2019-ben is Öröm a zene!

Lorde, Solar Power


A Hangszeresek Országos Szövetsége és a Hangfoglaló Program közös könnyűzenei tehetségkutató sorozata idén is folytatódik. Az első forduló már le is zajlott, a következő helyszíne pedig Szombathelyen lesz.

Hangszeresek Országos Szövetsége által indított Öröm a zene! sorozat céljai már a kezdeti évektől fogva ugyanazok:  lehetőséget teremteni annak a rengeteg alkotni, és megmutatkozni vágyó könnyűzenével foglalkozó fiatalnak, akik a Kárpát-medencében nyitottak a zenére.

A feltörekvő zenekarok számára az Öröm a zene! igazi, valós perspektívát jelenthet, hiszen tehetségük és befektetett munkájuk összemérésével, magas szintű szakmai értékelés mellett mutatkozhatnak be és kezdhetik el zenei pályájuk építését. A programsorozat segítséget nyújt a produkcióknak saját értékeik, pozíciójuk helyes felismeréséhez, önértékelésük pontos meghatározásához, emellett pedig felismeri, díjazza, támogatja és nem utolsó sorban gondozza a legérettebb produkciókat. Az Öröm a zene program keretében hasznos ismeretekkel, kapcsolatokkal és anyagi támogatással is gyarapodhatnak a résztvevők, amelyek mindegyike elengedhetetlen ahhoz, hogy a zeneipar szakmai oldalához csatlakozni, beilleszkedni tudjanak.

Az Öröm a zene! tehetségkutató sorozatról biztosan elmondható, hogy útmutató, példa- és értékteremtő, valamint megóvó programa könnyűzenei közízlés formálásában.

Az Öröm a zene sorozat talán legnagyobb eredménye (a nyilvánvaló elsődleges hatásain túl) az, hogy olyan szakmai kapcsolódásokat hívott életre, vagy vont be a közös munkába, amely mentén rengeteg - fiatalokkal foglalkozó - szervezet és szerveződés tudott elköteleződni. Hazánkban eddig páratlan méretű és hatású erőt jelent a ténylegesen kezdő zenekarok számára, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az évente hozzánk jelentkező 700-1000 zenekar. A Hangfoglaló Program megjelenése és támogatása egészen új távlatokat nyitott a sorozat számára, amely egyben meg is határozta a pontos helyét és szerepét a hazai könnyűzenei tehetségkutatás rendszerében.

A következő forduló február 24-én, vasárnap kerül megrendezésre Szombathelyen, az Agora Savariaban. A rendezvény neve Jam Music Öröm a Zene Tehetségkutató, a delegált zsűri pedig Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára és Füstös Bálint zenész.

hirdetés