Hírek

Európa zenéje ismét a belvárosba költözik - BUSH 2017- Nyitott nemzetközi tehetségbörze

Lorde, Solar Power


A tavalyi siker után nem marad el a folytatás: idén is lesz BUSH! A november 15. és 17. között esedékes BUDAPEST SHOWCASE HUB Magyarország jelenlegi legnagyobb határokon átívelő showcase fesztiválja.

A nemzetközi konferenciával egybekötött tehetségbörze a kelet-európai zene legjavából ad ízelítőt a vájtfülű szakembereknek és a jegyet váltó zenekedvelőknek. Menedzserek, kiadók, klubtulajdonosok és tartalomszolgáltatók a régió minden szegletéből érkeznek a különleges alkalomra, hogy szorosabbra fűzzék a regionális együttműködés és együtt gondolkodás kulturális szálait, de a nagyközönség is élvezheti a nyelvben, hangzásban és stílusban is sokszínű zenei felhozatalt.

https://www.youtube.com/watch?v=du29ClmiVcY

Összesen 33 koncertből válogathatnak a látogatók, melyek közt hat hazai formációt is találunk, (Blahalousiana, Ivan & the Parazol, Deep Glaze, Dope Calypso, Middlemist Red, Mius, The Qualitons) de a kínálatban szerepel szlovén dreampop, belorusz poszt-punk, melankolikus észt elektropop, horvát rock és sok más műfaji határokat átlépő akusztikus csemege is. A szakmai ajánlással érkező feltörekvők és a komoly nemzetközi sikereket maguk mögött tudó formációk egyaránt teret kapnak a színpadokon.

A nagyszabású shownak Budapest jó nevű zenés színterei adnak otthont. A szerdai megnyitóra az Akvárium Klub NagyHalljában kerül sor, míg a rendezvény másod- és harmadnapját az Instantban, a Robotban és Kuplungban „hangoskodják” végig a résztvevők.

A Hangfoglaló és a HOTS November 16-án koradélután állófogadást tart a Tesla klubban, ahol a spanyol-kubai-magyar származású zenész-frontember, a Fran Palermoból ismert Henri Gonzalez lesz a sztárvendég. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

A konferenciákkal egybekötött fesztivál nem csak a régió belső kommunikációját erősíti, és nem csak az unikális koncertélményre vágyó helyieket és turistákat szólítja meg, de a kelet-európai régió zenei arculatának egy-egy markáns vonását igyekszik együttesen felmutatni a nagyvilág zenepiaci résztvevőinek.

Részletes program és bővebb információ ITT érhető el.

A cikket a Hangfoglaló Könnyűzenei Program Támogatta:
hirdetés