Hírek

ÚJ KLIP A VÁLASZÚT ZENEKARTÓL

Lorde, Solar Power


A 2009 – ben alakult VálaszÚt zenekart  Szebelédi Zsolt (P.Mobil, ex- Papp-Sárdy NBB, ex-Mégiscsak) és Móczár László (ex- Historica, ex- Papp-Sárdy NBB, ex- Mégiscsak) hozta létre azzal a céllal, hogy az angol - magyar pop-rock hagyományokat követve egy közérthető és igényes zenét alkosson. Mély gondolatvilágú szövegeik, egy huszonéves fiatal szemszögéből láttatják a mai társadalom mindennapjait az eddig megjelent három album dalszövegein keresztül.

valaszut-borito

Élő műsorukban főleg magyar nyelvű saját szerzeményeket és feldolgozásokat játszanak (Sting, Beatles, Ismerős Arcok). Tavaly októbertől rendhagyó felállásban lépnek fel, mivel a frontember Szebelédi Zsolt „Szergya” az éneklés mellett dobol egy erre a célra tervezett dobfelszerelésen. A szerzőtárs – gitáros Móczár László mellett még közreműködik Szklyárov Szergej bass, Král Csilla vokál és Tenkes Tamás gitáron.  2017 elején a legutóbbi „Mindenen át” című lemezük egyik pörgős dalára, az Álompolgárra keresztelt szerzeményükre készítették el a legfrissebb klipjüket, ami stílusban az igényes pop és modern rock határán egyensúlyozik. A nyomokban a Ponyvaregény hangulatát tükröző klipről Szebelédi Zsolt „Szergya” mesélt nekünk röviden:

"Azért választottuk az Álompolgárt mert a közönség visszajelzése abszolút pozitív, koncertjeinken általában ennél a számnál szokott leginkább beindulni a jelenlévő hallgatóság, és mi is. A mondanivaló is a szívünk csücske, úgyhogy adta magát, hogy erre a dalra készítsünk klipet. A kedvenc részem, amikor Móczár Lacinak látványosan folyik a nyála egy paradicsom miatt, amit a szájához ragasztottak, de történtek véres dolgok is! Például, amikor Laci levágja a kezeimről a ragasztószalagot, akkor konkrétan elvágta a kezem egy üvegdarabbal... Tiszta horror."

valaszut-zenekar

A srácok mellett egy szemrevaló hölgyemény is szerepel a klipben, aki Lacit és Szergyát próbálja rábírni a celeb mûsorok és bulvárújságok sztárjainak szeretetére, nem sok sikerrel, egyben a fiúk görbe tükröt is mutatnak a mai média hamisságáról. Az együttes a 2017-es turnét február 3-án kezdi meg a Legenda Sörfőzdében egy farsangi rockbuli keretében. Végezetül ITT a klip és a dalszöveg hozzá.

JP

VálaszÚt- Álompolgár dalszöveg Jól tudom, mi kell nekem, és felfogom hol a helyem. De a szerepből, amit osztottak, kifelejtettek dolgokat. A plakáton sok arc nevet, úgy érzed, mindenki szeret. A playmate lány meg a gyúrós srác, őszinte arcot sosem látsz. Egy hulladékgyűjtőt szeretnék, hogy kidobjak mindent, ami szemét, ami odavaló. Gyere, tűnjünk el innen, hogy távol legyünk mindentől! Kapcsolj ki teljesen, nem kell félned semmitől! A visszaszámlálás elkezdődött a sorsodért, hogy rendes álompolgár ne legyél, hogy végre élj! Nem értem, hogyan lehet, hogy egy celeb műsor mért mehet? A nézőket rászoktatták, a színészek is rég unják. Szerencse, hogy még bírom, hogy van még elég dolgom. A jelenben, a jövőben, hogy a múltamat soha ne szégyelljem. Egy hulladékgyűjtőt szeretnék, hogy kidobjak mindent, ami szemét, ami odavaló. Gyere, tűnjünk el innen, hogy távol legyünk mindentől! Kapcsolj ki teljesen, nem kell félned semmitől! A visszaszámlálás elkezdődött a sorsodért, hogy rendes álompolgár ne legyél, hogy végre élj!
   
hirdetés