Hírek

KLUB ÉS INDULÓ ZENEKARI TÁMOGATÁSOK

Lorde, Solar Power


CSTP-támogatás 25 együttesnek és 63 klubnak Az NKA Cseh Tamás Program Induló zenekari, valamint Klubtámogató alprogramjának idei nyertesei október 26-án vehették át a támogatásról szóló oklevelet az Akvárium Klubban.

Cseh Tamás program3

A díjátadó a 2015-ös évadban támogatott Mörk együttes minikoncertjével, azon belül is – alkalomhoz illően – a Make it to the top című számmal vette kezdetét. Az ünnepi eseménynek megfelelően jó hangulatú közönség (a díjazottak, zenészek, mentorok, újságírók) lelkes tapssal fogadta a műsort, és a közös sikeren osztozva barátként üdvözölte egymást is. Köszöntőjében Doncsev András, az NKA alelnöke épp a zenélés közösségformáló erejére hívta fel a figyelmet: elmondta, hogy az egyéni tehetség mellett a közösségépítő koncerthelyszínek támogatása is prioritás, épp ezért a támogatásokról döntő CSTP Ideiglenes Kollégium a klubtámogató alprogram keretösszegét a tavalyihoz képest szinte a duplájára, 80 millió forintról 150 millió forintra emelte.

Az Induló zenekari alprogramban a 2016/2017-es évadban 25 együttes, a Klubtámogató alprogramban 53 vidéki és 8 határon túli koncerthelyszín nyert támogatást, akik az NKA megbízott igazgatójától, Szántai Iréntől vehették át okleveleiket az Akvárium Klub színpadán. Doncsev András ezután egy újabb bejelentéssel lepte meg a hallgatóságot: elmondta, hogy a 25 zenekar mellett még két produkció, az Öröm a zene! országos tehetségkutatót megnyerő Koalabell és a pályázók között az instrumentális produkciókat egyedül képviselő, nemzetközi színvonalú Muck Éva is megkapja a kétmillió forintos támogatást.

A díjak átadása után Bajnai Zsolt, a CSTP megvalósításáért felelős Kollégium vezetője gratulált a nyerteseknek, megköszönte a kezdetek óta a programban közreműködők munkáját, és felvázolta a CSTP közeljövőjére vonatkozó terveket: rövidesen döntés születik majd az előzenekari pályázatokról, feláll az új programiroda, elindulhat a könnyűzenei nevelést támogató alprogram és folytatódnak a már két éve jól szuperáló további alprogramok is.

Az eseményt az egyik idei nyertes zenekar, a Róqa fellépése zárta – a harmadik CSTP-évad biztató kezdetét jelentette mindenki számára a vastaps, mellyel a közönség értésre adta: a tehetségeket lelkesen üdvözli a színpadon.

hirdetés