Hírek

KI BEAT TUD! – TALKSHOW SZÖRÉNYI LEVENTÉVEL

Lorde, Solar Power


Március 31-én 18 órakor folytatódik a Cseh Tamás Program Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow-sorozata, a főszereplő ezúttal Szörényi Levente (Illés, Fonográf) lesz. A magyar beat egyik megteremtőjével Csatári Bence és Poós Zoltán beszélget a Rockmúzeumban. A rendezvény ingyenes.

Cseh Tamás Szörényi

Egy poptörténeti talkshow a poptörténet egyik kétségkívül legnagyobb hatású zeneszerzője nélkül fabatkát sem ér. Az Azok a régi csibészek című sorozat következő vendége Szörényi Levente lesz, aki megajándékozta a hazai könnyűzenét a beat-rockkal, és aki a beat-rockot magyar hagyományokkal és a Kárpát-medence népzenei kultúrájával dúsította.

A páratlanul gazdag életműből – kis- és nagylemezek, legendás zenekarok, rockballadák, színpadi művek, filmzenék – szinte lehetetlen bármit is kiemelni. Szörényi Levente művészete műfajokon és korszakokon, sőt kultúrákon és generációkon átívelő „összekötő híd”: ars poeticájáról pedig március 31-én 18 órakor Csatári Bence történész és Poós Zoltán író kérdezik az Illés és a Fonográf alapító tagját. A közönség válaszokat kaphat arra, hogy a szerteágazó alkotói tevékenység hogyan maradhatott mindig időszerű, mi (volt) a hitelesség titka a történelem elhallgatástól terhes évtizedeiben, hogyan indult a Séta az aranyhúrokon, milyenek voltak a Régi, szép napok, és milyen kalandok bukkantak fel az első Ki mit tud?-tól az István, a királyig vezető úton. A rendezvénynek a Magyar Rockhírességek Csarnoka ad otthont (Radnóti Miklós Művelődési Központ, Kárpát utca 23).

A sorozat az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében valósul meg. A belépés ingyenes, regisztrálni a férőhelyek korlátozott száma miatt a sajto@cstp.hu címen szükséges.

hirdetés