Hangfoglaló

Budapesti állomásához ért a Fülesbagoly Tehetségkutató sorozat!

Július 10-én ismét megrendezésre kerül a Fülesbagoly Tehetségkutató a budapesti Kobuci Kertben! Az immár ötödjére megvalósuló eseményről például fesztiválfellépési- vagy rádiós játszási lehetőséggel térhetnek haza a győztes versenyzők. Jelentkezési link a cikk alján!

A nagyszabású könnyűzenei tehetségkutatón kiválasztásra kerül a legjobb női- és férfi énekes, a legjobb zenész és a legkiemelkedőbb dalszövegíró, akik között közel harminc nyereményt osztanak szét a szervezők. 

A díjak közt szerepel tévés fellépés, rádiós játszás, lemezkiadás, valamint fesztiválfellépés a Művészetek Völgyében, a Harcsa Veronika Udvarban. Az egyes kategóriák győztesei továbbá értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. Emellett a MoodMedia háttérzene szolgáltató jóvoltából az egyik döntős dala bekerül egy nagyjából ötszáz helyszínen hallható lejátszási listába, és minimum egy éven át napi rendszerességgel lesz hallható telekommunikációs cég üzleteiben, gyorséttermekben, bútoráruházakban, hipermarketekben és állateledel boltokban. 

A Petőfi Rádió különdíja révén pedig egy feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt a Fülesbagoly Tehetségkutató három döntős dala közül egyet, aminek az előadóit bemutatja a rádióban , a szerzeményt pedig rotációban játssza. A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete több mint 90 tagjának mutatja be a döntős versenyzők dalait, köztük Enyedi Ildikó, Hajdu Szabolcs, Orosz Dénes és Ujj Mészáros Károly rendezőknek. Amennyiben valamelyik rendezőnek megtetszik az egyik dal, és beleillik az éppen készülő filmjébe, a szerzővel egyeztetve felhasználja az alkotásában. A budapesti döntős pedig részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjén, versenybe szállva a fődíjként elnyerhető 3 millió forintért. 

Az előzsűrizés a beküldött hangfelvételek alapján történik. A döntőbe a legjobb 10 produkciót hívják a szervezők, ahol az előadók 15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. A zsűri székeiben olyan elismert szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus, zenész.

A versenyre ITT lehet jelentkezni! 

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, az MVM, a Hangfoglaló Program és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ ITT olvasható!