Hangfoglaló

Szolnokon is Öröm a zene

AztaQ, azaz Amatőr Zenei Tehetségkutató néven Szolnokon rendezik meg az Öröm a Zene Jász-Nagykun-Szolnok megyei fordulóját. Június 4-én a szolnoki TiszapART moziban tíz könnyűzenei formáció versenghet a továbbjutásért és az összesen több mint félmillió forint értékű díjakért valamint fellépési lehetőségekért.

Az immár több éves múltra visszatekintő Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó versenyhez idén is huszonhat helyszínen lehet őszig csatlakozni. A fővárosi, a tizenkilenc megyei és a hat határon túli megmérettetés legjobb könnyűzenei formációi és előadói juthatnak be az őszi, budapesti országos döntőbe, amelynek győztese nemcsak 3 millió forint értékű díjjal lesz gazdagabb, de csatlakozhat a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjához is. Az elmúlt években olyan zenekarok tűntek fel ezeken a versenyeken, mint a Margaret Island, a Carson Coma vagy az Antares.

Az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyének másodszor ad otthon Szolnok, hiszen a négy korábbi, törökszentmiklósi és a tavaly nyáron a tiszaligeti Gitármánia táborban rendezett megmérettetések után 2022. június 4-én a TiszapArt moziban rendezik meg az Amatőr Zenei Tehetségkutatót, azaz az AztaQ-t. A versenyre május 30-ig jelentkezhetnek saját dalokat játszó könnyűzenei zenekarok és előadók, amelyek közül tíz formáció léphet majd a hattagú zsűri elé június első szombatján. A zsűrit Andrásik Remo, az Öröm a Zene vezetője, Szarka József és Marczel Szabolcs zenei menedzserek, a Hangfoglaló Program mentorai, valamint a szolnoki kötődésű Csikány Tamás (Fácán), Pap Béla és Ratkai Miklós alkotják, akik mellett a szolnoki diákokból és a helyi zenészekből álló zsűri is szavazhat a produkciókról.

A Szolnokon zsűri elé lépő zenekarok nemcsak az Öröm a Zene országos döntőjébe való bejutásért versenghetnek majd, de több fellépési lehetőség és több mint félmillió forint díj is várja őket.

Az AztaQ szolnoki forduló megrendezését az NKA Hangfoglaló Program támogatja.