Hangfoglaló

A hatodik évad az Analog Balatonnal zárul

Lorde, Solar Power


A Hangkép első évada az Analog Balaton videójával zárul. Az Induló Előadói Alprogram támogatott zenekarait bemutató stúdióbeszélgetés-sorozat a 2021-es év nyerteseivel folytatódik hamarosan!

Zsuffa Aba és Vörös Ákos gyerekszínészként 10 évesen ismerte meg egymást egy balatoni táborban hogy aztán egy 2012-es újratalákozás alkalmával megalakuljon az Analog Balaton. Azután hálószoba projektként működött éveken keresztül a nem létező zenekar ami 2017-ben aktívan koncertező formációvá vált. Stílusát tekintve minimál pop, gitáros electronika, ami az elektronikus zene monotonitásának és a popzene dallamosságának egy jó helyen való találkozása. Az Analog Balaton egy live act, egy hibrid zenekari felállás amiben a dalok statikus zenei rétegekre improvizált modulációk és hagyományos hangszeres kíséret támogatásával élőben kapják meg végleges formájukat ami koncertről koncertre eltér. A zenekar 2020-ban elkezdte első lemezfelvételének munkálatait.

https://www.youtube.com/watch?v=smO_TixioWQ&feature=emb_logo A videót készítette: Dencs Dominik, Galgóczi Olivér, Kunics Olivér, Langó Ádám Hangkeverés: Kass Levente Moderátor: Bicsérdi Ádám Felvételvezető: Tóth Barbara Smink: Tímár Sára Jelen videó a Hangfoglaló Program tulajdona.