Hangfoglaló

Hangkép - A Moped Loewennel folytatódik a sorozat

Lorde, Solar Power


Hangkép néven indított idén stúdióbeszélgetés-sorozatot a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramja. Hetente két résszel, kedden és csütörtökön jelentkezik a Hangkép, a videókból pedig megismerhető a támogatott produkciók személyes arca. A mai epizódban bemutatkozik a Moped Loewen.

A Moped Loewen zenekart Varga Dániel alapította 2016-ban, Grazban, első lemezük is ebben az időben jelent meg. 2018-ban a zenekar elkezdett dolgozni egy újabb lemezen, melyet egy 13 fős kis orchestrával vettek fel, így jelent meg 2019 májusában a négy számos, kislemez Moped Loewen Jazz Rock Orchestra. 2019 tavaszán az 5 fős formáció részt vett a Fülesbagoly tehetségkutató Marosvásárhelyi eseményén, ahol a zenekar második helyezést nyert, Varga Dani pedig a legjobb zenésznek járó különdíjat kapta meg. Még ebben az évben megjelent új kislemezük Sinking címmel, és bekerültek a Hangfoglaló Program Induló Előadói közé. 2020 tavaszán a zenekar a magyar keresztény könnyűzene elismerését, a Szikra díjat nyerte el, a legjobb zenei produkció kategóriában a Jazz Rock Orchestra lemezért, azon belül pedig a Sinking című dalért.

https://www.youtube.com/watch?v=OqYmgQFXMik&feature=emb_logo A videót készítette: Dencs Dominik, Galgóczi Olivér, Kunics Olivér, Langó Ádám Hangkeverés: Kass Levente Moderátor: Bicsérdi Ádám Felvételvezető: Tóth Barbara Smink: Tímár Sára Jelen videó a Hangfoglaló Program tulajdona. A videóban elhangzó dalok és videóklip a Moped Loewen tulajdonában állnak.