Hangfoglaló

Űrállomással érkezett a Hangkép stúdiójába a Nunki Bay Starship

Lorde, Solar Power


A Hangkép a Hangfoglaló Program támogatott Induló Előadóit bemutató stúdióbeszélgetés-sorozat. A felvételek idén nyáron a B32 Galéria és Kultúrtér falai között készültek, a kérdező pedig Bicsérdi Ádám, zenei újságíró volt. A mai epizód vendége a Nunki Bay Starship zenekar két tagja Tóth Dóri és Várnai Szilvia Sziló.

Nunki Bay Starship: pop - funk - soul tengely körül keringő pszichedelikus felhangok, elektronikával tűzdelt hangszerelés, némi jazzel és hip-hoppal fűszerezve. A magukat multidimensional brain-pop jelzővel meghatározó kvartett 2017 tavaszán debütált élőben. 2018 októberében elkészült az első videóklip a Fallin’ Free című dalhoz, mely előfutára volt az egy hónappal később megjelenő Magnetic Resonance Imagination címen bemutatkozó kislemeznek. Az EP koronája a stop motion technikával készült videóklip, a magányos űrhajós történetét elmesélő MRI. Alig fél évvel később, 2019 tavaszán mindezt követte az első nagylemez, a Sigma Sagittarii. Az LP anyagával már több különböző színpadon megajándékozták a közönséget, és mindenhol szerető fülekre találtak. Így jutottak el az Akvárium Klubba Antonia Vai előzenekaraként, de játszottak a 30Y és az Anomalie Live Band előtt is, és 2019-ben olyan kis – és nagyfesztiválon is bemutatták a lemezüket, mint a Művészetek Völgye, Campus, Fezen, Kolorádó vagy UbikEklektik.

https://www.youtube.com/watch?v=aGGB4AicpN4&feature=emb_logo A videót készítette: Dencs Dominik, Galgóczi Olivér, Kunics Olivér, Langó Ádám Hangkeverés: Kass Levente Moderátor: Bicsérdi Ádám Felvételvezető: Tóth Barbara Smink: Tímár Sára Jelen videó a Hangfoglaló Program tulajdona. A videóban elhangzó dalok és videóklip a Nunki Bay Starship tulajdonában állnak.