Hangfoglaló

Énekléssel az eső ellen - a Napfonat folytatja a Hangképet

Lorde, Solar Power


A Hangkép sorozatban ma este a női a cappella együttes, a Napfonat tagjait látjuk vendégül. A beszélgetés házigazdája ez alkalommal is Bicsérdi Ádám, aki a Napfonat három tagját kérdezi idei terveikről, elképzeléseikről.

Napfonat 2018 tavaszán alakult, egy energikus női, ütős hangszerekkel kiegészített a cappella együttessé. Az együttes tagjai külön-külön is izgalmas zenei világokat képviselnek, zenei (jazz, népzene, könnyűzene), és kulturális (Felvidék, Erdély, Oroszország) hátterükből fakadóan. Ez a sokféleség egyedi (hang)színt és egyfajta világzenei jelleget kölcsönöz az együttesnek. Kompozícióikban gyakran nyúlnak vissza a hagyományos zenei gyökerekhez és sajátos módon fogalmazzák újra a magyar és más nemzetek (orosz, szlovák, lengyel, spanyol, cigány, indiai, tahiti stb.) népdalainak világát, polifonikus hangzásba öltöztetve őket, kiemelve a népzene erejét és szépségét, az énekhang felszabadító hatását.

https://www.youtube.com/watch?v=k6HHtLHcXH0&feature=emb_logo A videót készítette: Dencs Dominik, Galgóczi Olivér, Kunics Olivér, Langó Ádám Hangkeverés: Kass Levente Moderátor: Bicsérdi Ádám Felvételvezető: Tóth Barbara Smink: Tímár Sára Jelen videó a Hangfoglaló Program tulajdona. A videóban elhangzó dalok és videóklip a Napfonat tulajdonában állnak.
hirdetés