Hangfoglaló

Még két zenekar, akik ott lesznek a döntőben

Lorde, Solar Power


A múlt hétvégén zárult az Öröm a zene tehetségkutatók idei évada. A tatabányai és balassagyarmati fordulókat követően immár teljes az októberi döntőn fellépő produkciók névsora, 26 zenekar méri majd össze tehetségét az A38 Hajón. Mutatjuk a legfissebb döntősöket!

Lezajlott a 25. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál a Peron Music Alapítvány, Hangszeresek Országos Szövetsége és a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának együttműködésében. Az eseménynek a tatabányai Vértes Agorája adott otthont, a zsűrit pedig négy könnyűzenei szakember alkotta: Andrásik Remo, a HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke, Árvai Krisztián “Devon”, a Peron Tehetségközpont zenetanára, producer, Ruff Ferenc, a paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója és Nagy Szabolcs, a Fülesbagoly Tehetségkutatók főszervezője, kommunikációs szakember voltak azok, akik előtt megmérettettek a produkciók. Munkájukat idén először egy 30 fős diákzsűri is segítette. A versenyt megnyerte, és a döntőbe jutott a Quack zenekar. Újfalusi Gábor díjban részesült kiemelkedő zenei tehetségéért Bocskai Bora, a Möbius zenekar énekese.

Szeptember 18-án Balassagyarmaton rendezték meg a sorozat utolsó fordulóját a Madách Moziban. A tizenhárom fellépő közül az első helyezést a Woodstock Barbie nyerte el, Újfalusi Gábor díjat kiemelkedő zenei tehetségéért a Prove kapott. Velük lett teljes annak a 26 előadónak a névsora, akik az október 10-11-i Öröm a zene döntőben is lehetőséget kapnak majd.