Hangfoglaló

Két helyszín, egy tehetségkutató: Vajdaság harmadszor

Lorde, Solar Power


Egy furcsa év fura tehetségkutatója lett a harmadik Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivál. A Peron Music Alapítvány és a vajdasági Phrenia zenekar által szervezett rendezvény a jelenlegi szabályozások miatt egy időben, két helyszínen került megrendezésre. A vajdasági bandák Zentán, a magyarországi zenekarok Tatán, a Peron Tehetségközpontban mutatkoztak be a kamerának. Az elkészült felvételeket a négy tagú zsűri online hallgatta meg, és egy online megbeszélés után született meg a döntés. Hogy a program teljesen kerek legyen, egy online eredményhirdetés zárta a különös eseményt.

A vajdasági fordulóban ezúttal a Deskavaary zenekar vitt mindent. Ők nyerték meg sok díj mellett azt a lehetőséget, hogy a Kárpát-medence 25 legjobb feltörekvő zenekarával versenghetnek az Öröm a zene döntőjében a fődíjért.

A szakmai zsűri a hangszeres tudás, a dalszöveg, az egyediség, egyedi törekvérek, és az összkép alapján döntött. A szakmai zsűriben ezúttal Gajda Ferenc (A CityRocks főszervezője, zenész), Matláry Miklós (Nevergreen billentyűse), Kőműves Árpád (House os the Tississippi Blues klub koncertszervezője) és a zsűri elnöke, Bodnár Tibor zenész (Ladánybene 27 zenekar) foglalt helyet. A díjazott előadók a fődíjon túl fellépési lehetőségeket nyertek a Kanizsfeszten, video és hanganyag készítést, greenbox videózást, részvételi lehetőséget a 2. Zenemánia táborban, és a 25. Peron Tehetségkutató Fesztiválon. 1.    Helyezett: Deskavaary (Vajdaság) 2.    Helyezett: Ossó Balázs (Budapest) 3.    Helyezett: HCKRY (Budapest)

A legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Újfalusi Gábor díjat Sihelnik Alex, a Deskavaary zenekar dobosa kapta.

A zsűri elnöke Bodnár Tibor kiemelte: "Minden csapatot arra ösztönzünk, hogy minél több tehetségkutatón vegyenek részt, hiszen ezzel sok-sok próbatételt és élményt, gyakorlási lehetőséget és visszajelzést lehet szerezni."

Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke örömmel nyugtázta, hogy sikerült ezt a különleges eseményt megvalósítani: "Úgy látszik, hogy nekünk sok-sok utat kell kitaposni. Most például az első online tehetségkutató fesztivált kellett megszerveznünk. Szeretjük a kihívásokat, de reméljük jövőre már visszatérhetünk a Vajdaságba. A döntő előadóinak videoanyagát a Peron Music Alapítvány FB oldalán, és a PeronMusic Youtube csatornáján tesszük közzé."

hirdetés