Hangfoglaló

Akik már külföld felé kacsintanak 1. rész - SONYA

Lorde, Solar Power


2019-ben egy amerikai rövidfilmben tűnt fel a Kitchenfloor című dalhoz készült videóklipjük, felléptek a régiós seregszemlén, a BUSH-on, idén pedig az Outbreakers’ Lab táborában terveznék tovább a zenekar külföldi szerepléseit. A SONYA zenekar énekesnője, Korbucz Sonya válaszolt a tábor idei résztvevőit bemutató villáminterjú-sorozatunk kérdéseire, amelyből kiderül, milyen zenék határozták meg a zenekar eddigi útját.

Mi az a bizonyos szám/vagy előadó, ami/aki meghatározta a zenekar indulását?

Ami elsőre beugrik, az egy videoklip, ráadásul nem is az előadó miatt volt érdekes, hanem a videó miatt. A Kitchenfloor klipünkhez használtuk, mint inspirációt, ez pedig a Gesaffelstein PURSUIT-ja.

Mi az a dal vagy előadó, amiért mostanában a teljes zenekar lelkesedni tud? Szerintem most mindannyian kicsit oda vagyunk a Teenage Wristért, de ilyenkor nyáron folyton előkerül például a Tame Impala. De kinél nem?

i az az előadó, akire most irigykedve néztek, és szeretnétek hozzá hasonló szintre jutni? Vannak olyan előadók, akiket tisztelek a kitartásukért és a hitelességükért, de ők teljesen különböznek tőlünk zeneileg. Imádom a kiállásukat, a kreativitásukat: The Black Dahlia Murder, Stray From The Path

Mi az eddigi legjobb külföldi koncertélményetek, ahova még szívesen térnétek vissza? Azt hiszem, mindenki nevében beszélhetek: imádtuk a berlini Toast Hawaii nevű bárt, ami kicsit egy minicirkuszra emlékeztetett. Utrechttől elállt a lélegzetünk, a kilencedik emeleten volt a koncertterem, ahol felléptünk, néhány szinttel lejjebb pedig Trentemøller játszott. Genfben kaptunk talán olyan ellátást, amit sosem felejtünk el, viszont Bukaresthez is nagyon kellemes emlékek kötnek, mind a közönséget, mind pedig a technikát illetően.

Melyik az a saját dal, ami a legjobban jellemzi a zenekar mostani állapotát, és amire a legbüszkébbek vagytok Minden klipes dalunkat nagyon szeretjük, bármelyiket szívesen mutogatjuk. (Kitchenfloor, Krypta, Satin Life, In Another World)

https://www.youtube.com/watch?v=qCxn5lWh8S8&feature=emb_logo

Miben vártok igazán segítséget az idei Outbreaker's Lab során? Van konkrét dolog, amire a táborban fókuszálnátok?

Persze, mivel saját magunkat menedzseljük, kissé nehezen szabunk határidőt, időnként lassan haladunk. Dolgoznunk kell azon, hogy kicsit ráncba szedjük a hangszerelés menetét, nem utolsó sorban pedig nekünk is szükségünk lenne néhány tippre, hogy mi az, amire ténylegesen érdemes odafigyelni például egy-egy promóciót tekintve.

hirdetés