Hangfoglaló

Először járt az oromi Malomfesztiválon a Hangfoglaló Program

Lorde, Solar Power


Az oromi Malomfesztivál öt év alatt egy egészen kicsi baráti összejövetelből nőtte ki magát egy több ezer főt befogadó rendezvénnyé. Idén először pedig már a Hangfoglaló Program is szervezett koncerteket a vajdasági városba. Augusztus 16-18. között három, a negyedik évadban támogatott induló előadó is fellépett.  

A Hangfoglaló Program roadshowjának egyik legkisebb állomása volt az 5. Malomfesztivál, melynek ezúttal is Orom városa adott otthont. A fesztivál célja idén is az volt, hogy országhatárokon átívelve kösse össze a zenét szerető vajdaságiakat a határainkon belül élő magyarokkal, és a környező vagy épp távolabbi országokból érkező vendégekkel.

A fenti cél elérése érdekében a szervezők folyamatosan szélesítik a zenei palettát. Ebben találtak partnerre a Hangfoglaló Programban: az együttműködés eredményeként a helyszínen három, a negyedik évadban támogatott zenekar is fellépett.

Elsőként az indie-folk Platon Karataev és a ska, overcross reggae, funk stílusokat keverő Sin Seekas, majd a zárónapon a neofolkot játszó Aurevoir. zenélt az oromi közönségnek.

                                                           Fotó: Sin Seekas - Facebook

A zenészek és a támogató partnerek egybehangzó véleménye szerint is a Hangfoglaló Program idei fesztiválsorozatának leglelkesebb közönsége előtt játszhattak a zenekarok.

A Sin Seekas tagjainak pedig különösen nagy öröm volt a Malomfesztivál színpadán játszani, hiszen a zenekar tagjai zentai származásúak, magukat pedig egyfajta vajdasági olvasztótégelyként szokták jellemezni. Nem csoda, hogy a főként környékbeliekből álló közönség nagy lelkesedéssel táncolt a koncertjükön.

Tették ezt annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a fesztiválozóknak: nagyon sok eső esett. Az időjárás okozta kihívásokon ugyanakkor úrrá tudtak lenni a szervezők, aminek köszönhetően különleges élményben lehetett része a közönségnek.