Rosie Carney egy komplett Radiohead-albumot feldolgoz

Rosie Carney még mindössze 23 éves, de máris kijutott neki a jóból és rosszból egyaránt. Az angol származású, de 10 éves kora óta Írországban élő fiatal hölgy tehetségére hamar felfigyeltek, mindössze 16 éves volt, amikor a Universal leszerződtette.

Forrás: rosiecarney.com

Ezt évekig tartó bonyodalmak követték, sehogy nem akart sikerülni a zenei karrier. Közben a tinédzser depressziós és pánikbeteg lett, betegségek nehezítették a munkát. Végül az ipari szervezet “kiköpte magából” őt és úgy rúgták ki, hogy egyetlen dala sem jelent meg. A traumát évekig feldolgozó lány azonban nem adta fel, független előadóként 2018-ban jelent meg első kislemeze K. címmel. Ezt további dalok követték, végül pedig 2019-ben megjelent első szólólemeze Bare címmel egy független kiadónál.

View this post on Instagram

(^-^) hello

A post shared by Rosie Carney (@rosiecarney) on

A tavaszi karantén idejére hazaköltözött szüleihez, az utazás során újra elővetette a Radiohead klasszikus 1995-ös The Bends című lemezét, amely nagyon sokat segített neki lelki problémáival való küzdelmei során. Így jött az ötlet, hogy készít egy feldolgozást. Az egyből kettő lett, most pedig ott tart a projekt, hogy 2020. december 11-én az album összes dalát megjelenteti, tehát lényegében második nagylemeze a The Bends lesz.

Erről debütált ma az első dal, a Bones:

Debütáló lemez itt hallgatható meg: