Összeállt az AC/DC, még idén megjelenik az új album!

Hónapok óta mennek a pletykák, miszerint a zenekar újra Brian Johnson frontemberrel próbál, visszatért több oszlopos tag is és folytatni akarják, lesz 17. AC/DC album is. A sok várakozásnak részben vége, ugyanis kiderült, hogy mind igaz.

A zenekar 2020. szeptember 28-án új képpel és rövid animációval jelentkezett, majd ma, szeptember 30-án megjelent egy új zenekari fotó is:

Az, hogy mi a #PWRUP, az remek kérdés, 99%, hogy az album címéről van szó. Ezt igazolják spanyol értesülések is, miszerint az első kislemez címe Shot in the Dark lesz. Ugyanezen a forrás szerint az album 2020. december 7-én jelenik meg.

A zenekar pedig megnyomta a zöld gombot, a kampány pedig elindult. A kép egy mai amerikai napilapból lett kifotózva. Az ezen látható link ugyanarra a https://pwrup.acdc.com aloldalra terel, amelyre az AC/DC közösségi oldalai is.

Ezen az aloldalon egyelőre egy animációt találunk, valamint fel tudunk íratkozni a hírlevelükre és elérjük a webshopot. Szemfüles rajongók azonban rejtett üzeneteket is találtak az oldal háttérképében, amely ITT érhető el direktben.

Sydney-ben is beindult a kampány, ott az utcán tűnt fel egy PWRUP hirdetés:

Ezen egyrészt látszik egy 7-12 felirat, ami utalhat a dátumra, másrészt jobb szélen található sok szöveg, amelyet torzítottak, de egyesek így is meg tudták fejteni a tartalma nagy részét. Természetesen ezek nem hivatalos információk, de íme az eredmény:

“All songs written by
Angus Young & Malcolm Young
All songs published By
J.Albert & Son Pty Ltd
Produced by
Brendan O’ Brien
Engineered by Mike Fraser
????? & Brendan O’ Brien
Additional Engineering by Billy Bowers […]

Brendan O’ Brien producer neve persze nem meglepő, az előző két AC/DC-albumon (Black Ice, Rock or Bust) is dolgozott már, valamint olyan zenekaroknak volt már producere, mint a Pearl Jam, a Red Hot Chili Peppers, a Rage Against the Machine, a Soundgarden vagy a Korn.

Mindeközben A World Hashflags nevű Twitter csatornáról tudni, hogy mind az #ACDC, mind a #ShotInTheDark hashtagek kis villám emojit kapnak automatikusan használatkor egészen 2020. november 20-ig.

https://twitter.com/acdcnet/status/1311240721995792384

A lemez ismét a Sony/Columbia gondozásában jelenik meg, ez viszont már ismét hivatalos információ. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk majd!