Ákos új koncertfilmmel jelentkezik

Ákos idei terveit keresztülhúzta a járvány, elmaradt az országjáró turné, vele húsz nagyszabású előadás, és sajnálatosan az évzáró nagykoncertjét is egy évvel el kell halasztania. Az új dátum: 2021. december 11. Viszont ebben időszakban sikerült elkészíteni a tavalyi dupla Aréna koncertfilmjét, amely szeptember 28-án kerül a boltok polcaira.

Ákos és zenekara tavaly ismét mozgalmas évet zárt: 2019 decemberében sorozatban ötödik alkalommal adott DUPLA koncertet hazánk legnagyobb koncerttermében, a Papp László Budapest Sportarénában. Ez egyben lemezbemutató esemény is volt: a 2019 őszén megjelent IDŐSZIGET album dalait itt hallhatta először élőben a nagyközönség. Az eseményt impozáns koncertfilm örökíti meg amely dupla DVD-n jelenik meg: a kiadvány a két egymást követő előadás összes dalát tartalmazza három hangnormával (sztereó, DD 5.1 és DTS), feliratokkal, és rengeteg extrával.

A 2019-es turné során 150 ezer érdeklődőnek zenéltünk, a koncertek közötti szünetekben pedig az IDŐSZIGET-album dalait rögzítettük a stúdiómban. A kiadvány október 2-án látott napvilágot, és rögtön platinalemez lett. Olyan slágerek szerepelnek rajta, mint a klipes HAZATALÁL, a koncertkedvenc NEM KELL MÁS VIGASZ vagy a FELEMEL című dal, amelynek klipje túl van a 3 millió megtekintésen a Youtube-csatornánkon. Az ELHISZEM zenéjét Anna lányom jegyzi, vele óriási élmény volt együtt énekelni néhány dal erejéig a dupla nagykoncerten – nyilatkozta Ákos.

„A nemzeti lottótársaság és Ákos együttműködése már több mint három évre tekint vissza számos nagy sikerű koncert, album és kiadvány létrejöttében.  A járványhelyzet sem szabott gátat a közös értékteremtésnek. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is olyan produkciók mellé állhattunk többek között, mint a 11 hetes karanténkoncert-sorozat az elmúlt 10 év nagykoncertjeinek bemutatásával, vagy az Év magyar nagykoncertje 2019 díjat elnyerő dupla Aréna koncert DVD megjelenése” – mondta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

A valóban grandiózus látványvilágú koncertfelvételt csaknem 30 (!) kameraállásból rögzítették. A koncerten Ákos énekelt és gitározott, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszott, Madarász Gábor nagyszerű gitárjátékához a dobos Bánfalvi Sándor és az új zenekari tag, Kálló Péter basszusgitáros biztosította a ritmikai alapokat. A látványról elképesztő méretű aktív videófal-rendszer és robotlámpa-erdő gondoskodott. Az emlékezetes dupla előadás kiemelkedő pillanata volt Ákos nagylányának, Annának az előadói bemutatkozása.

A rengeteg extra anyagot tartalmazó kiadvány exkluzív digipack csomagolásban, gazdag fotóanyagot felvonultató kísérőfüzettel jelenik meg.

A 2020-as őszi időszak slágere lehet az IDŐSZIGET-album újabb sikervárományos dala, a CSEND LESZEK. A dal koncertklipje a DVD megjelenésével egyidőben kerül ki a videómegosztó-oldalakra, és kiemelt rádiós játszásra számíthat.