AZ ÚJ ROCK AND ROLL GENERÁCIÓ

Egy-egy nap eltéréssel a legismertebb hazai rock ‘n’ roll bandák jelentkeztek egy-egy új dallal, illetve klippel. Ennyit arról, hogy nincs igény a rockzenére, mindhárom dal kiválóan mutatja, hogy nagyon is tud frissülni a műfaj és egytől-egyig büszke lehet rá az adott zenekar. Külön kiemelnénk, hogy mindhárom dal simán beleférne egy jobb felfogású és struktúrájú rádió zenei kínálatába is. Lehet szavazni, hogy kinek, melyik tetszik jobban.:)

Nézzük az elsőt, a 7 éves Phoenix Rt. a 2020. október 2-án megjelenő ‘Jelzőfény’ nagylemezről mutatta be új dalát. Az ‘Ami ránk vár’ ballada a harmadik az idei új dalok sorában, a felvidéki Csallóköz legaktívabb, egyre népszerűbb triójának az új korongja Érden készült Varga Zoli producer közreműködésével.
„Úgy érezzük, a zenekar eddigi legerősebb, legütősebb lemeze készült el, tele meglepetésekkel.”-mondta Puss Tamás énekes, basszusgitáros. “Tíz vadonatúj dal található rajta és egy Kalapács átdolgozás. Szerintünk a Mi kell több?! lemezünk méltó folytatása. Soha nem dolgoztunk még át dalt más előadótól, nagyon izgalmas volt a feladat és nagyon élveztük, ugyancsak nem készült még duett sem egyik lemezünkön sem – ez is egy kiemelkedő tétele az úgy anyagnak. De, hogy párat említsek még, van kicsit akusztikusabbra hangszerelt dal a lemezen, és egy pop-punkos nóta is a többségben metalos hangvételű dalok között.”

Egy klasszikus darabbal készült a Rómeó Vérzik, az október közepén érkező, kilencedik nagylemez előfutáraként megjelent az album slágergyanús, ‘NO FUTURE’ című nótájának zenés videója. „Ez egy ízig-vérig Rómeó Vérzik klip lett, nagyon fontos üzenettel: hiszen az embereknek szükségük van a szabadságra, a korlátok nélküli életre. Ez a dal pedig pont erről szól.” – nyilatkozta a frontember, Kovács Koppány a vasárnapi premier kapcsán. “De nem csak az aktuális téma miatt érdekes a kisfilm: a videóban látható színpad ugyanis egy hatalmas hangár tetejére épült, nem kevesebb, mint 8 méter magasba. Az extrém helyszín okán, munkabiztonsági megfontolásból a forgatás alatti bulizásnak lőttek, a sztoriban látható iszogatás csupán színjáték a kamera kedvéért, amivel a felvidéki rock kvartett azóta is előszeretettel poénkodik, mondván: „ilyen józanul még nem forgattunk videót.” Persze viccelni manapság ritkán van kedve a zenekarnak, hiszen a március óta tartó vírushelyzet miatt veszélybe került a negyedszázados jubileumi turnéjuk, így az október 15-én megjelenő lemez az, ami egyelőre tartja a lelket a brigádban.

A RoadMovie projekt keretében készült el a legfrissebb Road dal. A project sorozatban a VOLT Film különféle hazai zenészeket kért fel, hogy írjanak dalt, egy számukra fontos magyar tájról, régióról. Az “Ahol a hegyeket látod” adta magát, hiszen a zenekar tagjai a Mátra lábánál, Domoszlón élnek és alkotnak. A Mihaszna Film stábjával készült klipről és a dal hátteréről Molnár Máté énekes-basszusgitáros mesélt alább részletesen.

“Nagy öröm számunkra, hogy a dél-Mátra egy aprócska kis falujában, Domoszlón élő, ténykedő zenekarként most egy ilyen jó kis lehetőséget kaptunk. Született egy dal, elkészült egy klip, ami arról szól, hogy ez az egész számunkra mennyire szép, nekünk milyen sokat jelent. Büszkék vagyunk erre a vidékre, a helyre, ahol élünk és örömmel mutatjuk meg most mindenkinek! Ez itt a mi világunk! Annak is a közepe! Ez a Mátra!”
„Még a tavaly nyáron elindult egy projekt, ez a RoadMovie ami aztán idén tavasszal bennünket is megtalált. Abszolút adta magát, hogy Road egyenlő Mátra és a legjobb az egészben az, hogy nálunk ez dal már készülőfélben volt, tehát nem egy megrendelésre íródott dalról beszélünk, hanem inkább egy jókor-jó helyen szituról.”

A rock ’n’ roll sorozatnak úgy tűnik még közel sincs vége, ma a Depresszió is bejelentette, hogy október 2-án ’Életfogytig’ címmel jön a zenekar új dala. Ezzel kapcsolatban elkészült a dalhoz kapcsolódó grafika is, íme: