Könnyűzenei export az átalakuló piacon Moszkvában és Bécsben

A héten zajlik az őszi szezon két olyan showcase fesztivállja is, amelyek valamilyen formában talpon tudtak maradni a pandémiás időszakban. A HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda hat magyar zenekarnak biztosít lehetőséget, hogy megjelenhessen a Moscow Music Week és a Waves Vienna programjában.

A vírushelyzet alapjaiban megváltoztatta a nemzetközi szakmai konferenciák és showcase események természetét. A Hungarian Oncoming Tunes (HOTS) zenei exportiroda azonban élő aktivitásokkal továbbra is segíti a kiválasztott események fellépőit. Az elmúlt hónapokban több szakmai konferencia is hibrid módszert választott, ahol a szakmai jegyet váltó közönség védett linkeken nézhet exkluzív streameket ott, ahol nem lehetséges az élőzenei fellépés. Emiatt az több képanyag is elkészült, többek között a Waves Vienna és a Moscow Music Week kapcsán, hogy a szeptember ismét a magyar könnyűzenéről szólhasson a határokon kívüli szakmai eseményeken.

A bécsi Waves Viennán tavaly lehetett Magyarország fókuszország, Moszkvában pedig idén terveztek velünk, köszönhetően a Balassi Intézet segítségének is. A Waves Viennára idén az új lemezzel készülő Apey-t, a nemzetközi rádiókampányt bonyolító Devát és a németajkú piacon már többször bizonyító Deep Glaze-t választották ki a szervezők magyar fellépőnek. A Moscow Music Week pedig a The Qualitonst, a Platon Karataevet és a Törzsöt hívta (volna) meg játszani. A HOTS mind a hat produkció számára exkluzív koncertfelvételeket rögzített a Dürer Kertben és az A38 Hajón azzal a céllal, hogy a szakmai közönség így alkothasson majd véleményt a magyar könnyűzene sokszínűségéről.

A moszkvai esemény online változata követhető lesz csütörtökön ITT, a bécsi fesztiválprogram részletei pedig ITT olvashatók.