Megjelent Dua Lipa remixlemeze

Dua Lipa a zeneipar egyik idei nagy nyertese, az biztos. A tavasszal megjelent Future Nostalgia című második albuma már kétmilliárd lejátszás fölött jár csak a Spotify-on, az album kislemezeihez készült klipek hasítanak a YouTube-on, a lemez különböző fizikai formátumainak eladásai pedig szintén irigylésre méltóak. 2020. augusztus 28-án pedig megérkezett a Club Future Nostalgia, ami lényegében egy DJ mix, de hívhatjuk remixlemeznek is.

Anno ezt írtuk az albumról:

Ki kér egy tökéletes poplemezt? – Dua Lipa lemezkritika

A nagylemez közel tökéletes dallamvilága és dalai után kissé nehezebben befogadható az új alkotás, ugyanis a Chicago-i DJ-producer The Blessed Madonna (korábban The Black Madonna) egy house / nu-disco mixet csinált a lemezből, így a pop / funk elemek háttérbe szorultak és tényleg egy táncolós valami lett belőle.

Persze valahol érthető: akik szeretik a tánczenéket, de eddig túl pop volt ez az egész, most szimpatikusabbá válhatnak a dalok. Egyébként minden egyes tételt más mixelt át, The Blessed Madonna pedig csak egy egybefüggő mixxé kutyulta végül az egészet. Aki mainstream nevekre vágyik, megkapja azokat: feltűnik a kiadványon Madonna, Missy Elliott, Mark Ronson, Gwen Stefani és Jamiroquai is. A teljes mix itt érhető el:

Ez pedig a YouTube változat, amelyhez vizuálok is készültek:

A Madonna és Missy Elliott bevonásával átdolgozott Levitating viszont hagyománonyos klipet is kapott: