5 előadó, akik jó érzékkel nyúltak NIN-dalokhoz

Bár a Nine Inch Nails számtalan feldolgozást készített már az elmúlt 30+ évben, fordítva ez kevésbé igaz. Persze nagyon sok amatőr feldolgozással találkozni, amelyek egy része nagyon is ígéretes, de ismert előadók kevésbé nyúlnak Trent Reznor életművéhez. A kivételek közül mutatunk most ötöt, amelyek nagyon jól sikerültek.

5. Tiga: Down in It (2006)

A kanadai elektronikus zenei producer inkább minimalista techno zenéiről ismert, azonban több olyan poplemezt is kiadott már, amelyeken énekel is. Az első ilyen volt a Sexor, amelyre felkerült ez a NIN átdolgozás is, amely egyébként Reznor első hivatalos kiadványa volt és 1989 szeptemberében jelent meg.

4. Corey Taylor: Something I Can Never Have (2011)

A Slipknot és Stone Sour frontember élőben dolgozta fel a Something I Can Never Have című dalt, amely szintén 1989-ben jelent meg a Pretty Hate Machine című debütáló NIN albumon. A videóban Taylor az egyik kedvenc zenekarának nevezi a Nails-t és azt is elmondja, hogy ez a dal ihlette a Bother című Stone Sour-dalt is.

3. Linkin Park: Wish (2004)

A Linkin Park 2004-ben több koncerten is elővette a NIN 1992-es nagy slágerét (amiért Grammy-díjat is kapott Reznor). Az energikus dal lényegét jól megragadták, Chester Bennington hangja pedig remekül passzol a szerzeményhez.

2. Johnny Cash: Hurt (2002)

A Cash életében utolsóként megjelent American IV: The Man Comes Around album több feldolgozást is tartalmaz, de egyértelműen ez lett a legnépszerűbb. Olyannyira, hogy sokan azt hiszik, hogy ez egy Cash-dal, amelyet Reznor dolgozott fel. Óriási tévedés: a Hurt az 1994-es The Downward Spiral című második NIN-album záróakkordja, amely ugyanolyan erős a mai napig is, mint megjelenéskor. A feldolgozáshoz érzelmes videó is készült Mark Romanek jóvoltából (ő két NIN klipet is jegyez), maga Reznor is megkönnyezte a kisfilmet.

  1. Ashley O: On a Roll (2019)

Akinek keveset mond a fenti előadónév vagy dalcím, ne magában keresse a hibát. A népszerű Black Mirror sorozat egyik részében tűnt fel a fiktív popsztár, akit Miley Cyrus személyesített meg, így ő énekli el a Nine Inch Nails egyik legismertebb dalából (Head Like a Hole) készített fura átiratot. Érdekesség, hogy ez a dal is eredetileg az 1989-es első NIN albumon jelent meg.