Hamarosan megjelenik a Queen új kislemeze

2020. augusztus 21-én lát majd napvilágot a You are the Champions című kislemez, amelyet a Queen és Adam Lambert közösen jegyeznek. A dal természetesen az 1977-es We are the Champions című felvétel új verziója, amely eredetileg a News of the World című hatodik Queen stúdióalbumon jelent meg.

A dal még áprilisban debütált digitálisan a zenekar Instagram csatornáján, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel bekerült a streaming szolgáltatók kínálatába. A dalcím megváltoztatása egyébként arra utal, hogy a járvány eddigi legsúlyosabb heteiben az egészségügyben dolgozók voltak az igazi bajnokok.

A dalt egymástól elszerpálva, otthonaikban rögzítették a zenészek, amelyről videó is készült. Most, több hónap elteltével az az ötlet született, hogy az alkotás jelenjen meg kislemezként is, a bevételt pedig a koronavírus elleni küzdelemre ajánlják fel. A CD-n és 7″-es fekete vinyl lemezen egyaránt megjelenő dal 3-3 ezer példányban készül el és már előrendelhető a hivatalos Queen webshopban, ráadásul csakis ott vásárolható meg. Külön érdekesség, hogy minden példány sorszámozott lesz. Mindkét fizikai formátum tartalmazni fogja a dal instrumentális változatát, amely eddig nem jelent meg a digitális platformokon.

A dal a Spotify-on:

Íme az eredeti verzió 1977-ből:

Hivatalos koncerfelvétel:

Ez pedig a híres Live Aid előadás 1985-ből: