Talk2night: “Nálunk nincs hierarchia, mindenki véleménye ugyanannyit számít.”

A mai napon jelent meg a Talk2night zenekar első nagylemeze „Ez együtt valami” címmel. A lemezre 14 dalt készített a zenekar, amiből 7-et már korábban is hallhatott a közönség. A 8. klip a VANAZAPÈNZ című számhoz készült, ami tegnap került fel a Youtube csatornájukra. Hallgassátok meg az új lemezt és lessétek meg a Wagner Emillel készült interjút, amiben mindenféle újdonságról beszámol, ami az elmúlt időszakban történt a zenekarral.

Mielőtt rátérnénk a lényegre meséljetek arról, hogy érintett Titeket a koronavírus és az ezzel együtt járó karantén állapot?

Emil: Mivel egy világjárványról van szó, elég rosszul és frusztrálva éreztük magunkat amikor itthon is felütötte a fejét. Azonban próbáltuk hasznosan tölteni az időt és kicsit magunkra fókuszálni, ami a modern, rohanó világban amúgy nem egyszerű feladat.

Kreatívan tudtátok eltölteni ezt a pár hónapnyi kimaradást?

Emil: A lehetőségekhez mérten igen. A youtube csatornánkra felkerült 3 akusztikus feldolgozás videó, illetve zenéltünk a Maradj Otthon Fesztivál keretein belül is, és nem utolsó sorban befejeztük az első nagylemezünk munkálatait.

Ma jelent meg első nagylemezetek „Ez együtt valami” címmel, amihez ezúton is gratulálok Nektek! Mesélj egy kicsit a lemez címéről és a dalok születéséről!

Emil: Egy kikötés van nálunk, hogy olyan ötlet nem kerül a dalba vagy a lemezre, amivel nem tud mindenki azonosulni. Nálunk nincs hierarchia, mindenki véleménye ugyanannyit számít. A Talk2night a szó szoros értelmében vett zenekar, és az „Ez Együtt Valami” az az eszmeiség, ami ránk a legjobban jellemző. Mind a 14 dal ebben a szellemben készült az albumra.

Ha jól számolom már 7 számhoz készült videóklip a lemezről. Ráadásul a legújabb tegnap jelent meg a VANAZAPÈNZ című dalhoz. Meséljetek egy kicsit a forgatásról és az új dalról!

A forgatáson nem sokat szomorkodtunk. A dal arról a jelenségről szól, amit talán mindenki ismer, akinek van Instagram és/vagy Facebookja. Bizonyos előadók, híres emberek teljesen összeférhetetlen, indokolatlan és érdektelen szponzorációs együttműködésekbe mennek bele pénzért cserébe. A VANAZAPÉNZ klipben olyan dolgokkal pózolunk, amire azt mondanánk, „nincs az az isten, hogy ezzel fotózkodjak”, akikről szól a dal, azok pedig hozzáteszik; „…de van az a pénz”.

Mi a következő cél a zenekar számára?

Szeretnénk egy lemezbemutató koncertet tartani a korlátozások feloldása után és eljuttatni minél több emberhez az albumot. Illetve van még jó pár ötlet a tarsolyunkban, de mindent a maga idejében.

Hallgasd meg Te is a Talk2night zenekar nagylemezét itt!