Új videót és koncertlemezt is kiadott a Mechanical Corpse

A Mechanical Corpse 2015 körül indult Tamás Ferenc egyszemélyes, zajközpontú,  gitárokon és vonós hangszereken játszott kisérleti projektjeként. A következő évben a Lombik zenekarral kiegészülve álltak több ízben szinpadra. Erre az időszakra így emlékszik vissza:

“Ekkor még tömény zaj voltunk élőben samplereken játszott vonós témákkal finomítva, remek kisérlet volt, nagyon imádtam”.

Az ezt következő években saját utat keresve már az élő hangszereken és zenészeken volt a hangsúly, zajos elemekkel vegyítve. 2019. február 28-án jelent meg a Kavik című 2 dalos 7″-es vinyl mindössze 16 példányban, egyedi, festett borítókkal. A 2019. május 31-én megjelent Ambivalens középlemez ennek lett a kibővitett, 5 dalos verziója.

“Öndefiniáció hiányában ma sem tudom meghatározni a zene stílusát. Több irányzattal közös a halmaz. Vannak nyilvánvaló hatások és mégsem egyértelmű a besorolás. Az emberek nem tudják értelmezni mindig a dalaimat. Többnyire nincs refrén, sem hagyományos dalszerkezet és hosszú percekig építkeznek, mire elérik az origót. Ezért ebből a perspektívából nézve a posztrock stílusba sorolhatnám, ám teljesen ez sem igaz, mert több rövid dalt is játszunk. Azt mondanám: egyensúly a kísérleti zenék perifériáján, filmzenei megoldásokkal. Talán ez a legjobb meghatározás. Igaz, koncerten elég sok mindent máshogy játszunk, mint, amit vagy ahogy felveszünk”.

Az EP felemás, édes-keserű változó hangulata talán jó lenyomata az eddig megtett útnak, ezért is lett Ambivalens a címe. A teljes anyag itt hallgatóható meg:

Vagy itt:

Most pedig végre megjelent a korábban kislemezre is kimásolt Kavik videója is, amelyben az ismert művésznő, Whandal Syporca látható:

További érdekesség, hogy a napokban megjelent a projekt első koncertlemeze is, amely egy online fellépés során került rögzítésre 2020. május 8-án. Az Under Szubkult online nevű album digitálisan jelent meg a Whandal Syporca által jegyzett Skhyzokhyno kiadó jóvoltából és a label Bandcamp oldalán hallgató / tölthető / vásárolható meg:

Mechanical Corpse a Facebookon: https://www.facebook.com/mechacorps/
Mechcanical Corpse a Bandcampen: https://mechanicalcorpse.bandcamp.com