Az idei év eddigi legmeghatóbb feldolgozása

A londoni BBC1 rádió felkérésére több világsztár fogott össze, hogy külön-külön, otthonaikban feldolgozzák a Foo Fighters Times Like These című 2002-es slágerét. Az eredmény megható lett.

A dal eredetileg a zenekar 2002-es One by One című albumán jelent meg, kislemezen pedig 2003-ban jelent meg és klip is készült hozzá. A Dave Grohl által írt dal elég érzelmes, azt az időszakát dolgozta fel benne, amikor nem tudta eldönteni, hogy folytassa-e ezt a zenekart vagy legyen újra “csak” egy dobos egy másik formációban (Queens of the Stone Age). A dalszöveg – különösképp a refrén – viszont most, a világjárvány idején több, mint aktuális:

It’s times like these you learn to live again
It’s times like these you give and give again
It’s times like these you learn to love again
It’s times like these time and time again

A BBC1 ezért felkért néhány előadót, hogy vegyenek részt a projektben, a dal pedig jótékonysági digitális kislemezként vált elérhetővé, a teljes bevételt pedig két szervezet, a Comic Relief és Children In Need kapja meg. Olyan impozáns nevű személyek vállalták a közreműködést többek között, mint Dua Lipa, Rita Ora, Ellie Goulding, Sam Fender, Royal Blood, Chris Martin (Coldplay), de maga Dave Grohl és barátja, zenésztársa Taylor Hawkins is beszállt.

A csatorna Radio 1 Live Lounge című műsorára utalva az alkalmi formáció neve Live Lounge Allstars lett, a dal pedig már elérhető a Spotify-on, itt:

Aki pedig még nagyobb meghatottságra vágyik, nézze meg a dal karanténklipjét is:

A beérkező felvételeket Fraser T Smith producer gyúrta össze egy dallá, aki azt nyilatkozta, hogy megtisztelő, hogy felkérték ennek a csodálatos kislemeznek az elkészítésére, majd hozzátette: a koncepció az volt, hogy kicsit se legyen hangzásilag túl profi, stúdióhatása, legyen igazi otthoni munka, mint amilyen az az előadóknak is volt. Arra is ügyeltek, hogy a Foo Fighters felvételénél egy lassabb, nyugodtabb és akusztikus verziót készítsenek el. Egyébként maga a Foo Fighters is rögzített a dalból akusztikus verziót, amely a 2003-ban jelent meg promóciós kislemezen, de tavaly felkerült a zenekar Spotify oldalára is:

Maga Dave Grohl az új feldolgozásról azt mondta, hogy sokat gyakorolt előtte, mert kicsit kijött a formából a kényszerszünet idején. A végeredményt pedig megkönnyezte.

A dal stúdióverziójának klipje:

Élő, akusztikus zenekari verzió a Foo Fighters 2006-ban megjelent Skin and Bones című koncertfilmjéből:

“Hangos” élő verzió a londoni Wembley Stadionban 2008 nyarán, ahol a Foo Fighters két telt házas estét adott, esténként 86.000 rajongónak:

Egy szintén hivatalos élő videó, amelyet a One by One lemezbemutató turné során rögzítettek 2002-ben:

2011-ben David Letterman műsorában öltönyökbe bújva adták elő a dalt: