Klippremier: itt a Polytrip új videója!

Megjelent a Polytrip zenekar második videoklipje, amely Masstream névre hallgat. A srácok egy image videót forgattak a kellemes grunge-os, rockos, punkos őrületet megidéző legújabb számukra. Dal- és klippremier egyben!

A klip promója kapcsán Lugosi Dániel gitáros, énekes frontember, valamint Székely Ádám basszusgitáros és háttérvokálos meséltek nekünk:

Ádám: “A videoklipet a 2019 augusztusában rendezett Roxiget tehetségkutató nyereményeként volt lehetőségünk forgatni a Rózsa Produktummal (Rózsa Gábor, Rózsa Olivér), a munkálatokra végül március elején került sor az Akvárium Klub Nagyhallban, még a koronavírus veszélyhelyzet kihirdetése előtt.

Alapvetően egy imidzs klip forgatása volt a cél, amit mindenképpen szerettünk volna megbolondítani valamilyen extra vizuális kellékkel, hogy próbáljunk színt vinni a többi ilyen jellegű klip sokaságába, amit úgy gondoljuk, sikerült is elérnünk. Ebben nagy segítségünkre volt a Rózsa testvérek mellett Doma Bence fénytechnikus is, aki belevitte a saját elképzeléseit is a vizuális ötletelésbe. Ennek eredménye lett a klipben látható fényjáték a ledekkel, ami szerintünk nagyon jól tükrözi a szám felépítését is. Első körben a színpad lett volna a helyszíne a klipnek, de aztán arra jutottunk, ha a közönségtérben vesszük föl a klipet, az tök jól szimbolizálja a szám mondanivalóját is, amit Dani elképzelt a szám mögé. Maga a klip egy 2019-ben írt dalunkra készült, ami a Masstream névre hallgat. A nóta koncerteken már hallható volt, de 2019 végén végül sikerült felvennünk is a már eddig is alkalmazott próbatermi körülmények között. A felvételt teljes mértékben Lugosi Dani, a frontemberünk készítette, hasonlóan a már megjelent 3 számos EP-nkhez, valamint a két single-ünkhöz.

Ebben a szerencsétlen helyzetben a klip szempontjából mégis szerencsésen alakultak dolgok, hogy még éppen sikerült felvennünk mindent, így az utómunkát már nem befolyásolta a mostani szituáció. A szám egyébként önállóan is meg fog jelenni single-ként, ami a nagylemezünk megjelenése előtt az utolsó hangzóanyag. Eredetileg most tavaszra terveztük az NKA Öröm a Zene projekt támogatásában megvalósuló első lemezünk munkálatait, ami sajnos emiatt inkább őszre fog tolódni. Szerencsére a számok már teljesen készen vannak, így magát az alkotói folyamatot nem gátolta és gátolja a vírus, ötletekből nincs hiány, már javában a második lemez számait írogatjuk így karanténban is”.

Dani: “A szám alapvetően Ádám tollából pattant ki, erre szálltunk rá és egészítettük ki Ákossal. Már a próbák közben is azt éreztem, hogy ennek a számnak valamiféle elégedetlenség, vagy valami kiszakadás, elszakadás a mozgatórugója. Úgy éreztem, ahogy próbáljuk a dalt, úgy kívánkoztatja ki magából a gondolatokat rajtunk keresztül! Nem azt éreztem, hogy huhh, most ez a szerelemről fog szólni, vagy, hogy hangulatában már meghatározta volna a mondanivalót, hanem, ahogy haladtunk szerkezetileg előre, egyre dühösebbé, egyre szókimondóbbá és egyre lázadóbbá tett minket a folyamat.

A mainstream szóból morfolódott át Masstreamre a cím, amely egyértelműen sugallja a szöveggel egyöntetűen, hogy a tartalmat szeretettel várjuk vissza és az egyéni és egyedi dolgokat szeretnénk magunkon viselni, nem pedig azt amit mindenki visel. Ugyanaz a sláger, ugyanaz a díjazás, csak az újszülöttek tapsolnak az ilyenekre most már. Nem hiszem, hogy az újszülötteknek íródik minden sláger, de az tény, hogy mostanság sokan csak belőlük szeretnének megélni”.

Jöjjön hát maga a klip:

A zenekar “karácsonyi dala” is nálunk debütált 2019 decemberében:

A karácsonyi hisztériának intett be a Polytrip legújabb videoklipjével

Polytrip a Spotify-on: