Az új Kiscsillag klip rejtett kincsei

Egy hete, 2020. április 3-án jelent meg a Kiscsillag zenekar új videója, amely a kialakult világjárvány okozta helyzet miatt minden tag az otthonában rögzített jelenetek összevágásával készült el. A jópofa és vicces videó kifejezetten szórakoztató lett. Mivel a jelenetek nagy része zárt térben készült, így elég sokat láttatnak magánéletük helyszíneiből. És mivel vannak tele otthonaik? Természetesen popkulturális tárgyakkal! Egyeseket könnyű volt kiszúrni, másokat kevésbé, de íme mind, ami tetten érhető:

A könyvek címei nehezen olvashatóak, de egyet mégis könnyű beazonosítani: Victoria Sweet Isten Hotel című írása.

Itt már van minden: a falon egy Twin Peaks grafika, a hűtőn Simpsons hűtőmágnesek, valamint egy Don Vito Corleone hűtőmágnes (A keresztapa, 1972).

Ez szintén egy nehezebb feladvány volt, de a sötét gerincű könyv a Szebeni András és Forgách András által írt Bevilágítás.

Hoppá, egy Complete Russian: Teach Yourself könyv a jobb alsó sarokban! Nem kis darab: a Daphne West írt könyv egyes kiadásai közel 500 oldalasak. Sok sikert hozzá!

Oké, a Star Wars póló valószínűleg mindenkinek megvolt  a klip nézése közben is. Na és a Santa Diver plakát a falon? A zenekarnak Szesztay Dávid is tagja.

Lecsó a Pál Utcai Fiúk 2019-es Igazán ez minden című lemezük vinyl kiadása mellett gitározik. De vajon közben mi megy a számítógépen?

Lecsó remek marketinges, most az új Kiscsillag-album, a Tompa kések borítója látható a TV-ben.

Itt aztán van minden! A nyilvánvaló The Beatles: A Hard Day’s Night LP-n kívül van még egy a zenekartól: a bal alsó sarokban ott bujkál a Please Please Me LP is. A könyvek között látni egy Bödőcs Tibor művet, egy Katie Fforde-regényt (Hív Amszterdam) vagy a Peter Conradi és Mark Logue által írt A király beszéde címűt.

Erre annyira ráfókuszáltak, hogy nyilván szándékos volt: Popper Péter pszichológus Hogyan öljük meg magunkat? könyve.

Győrfi Pál annyira jelen van az életünkben, hogy már nevezhető popkulturális személynek. Simán felbukkan egy Kiscsillag klipben is. És egy egy Music Backstage cikkben is.

Ez egy keményebb dió, de itt is van egy fogás: a legfelső polc bal szélén Stumpf András Szörényi – Rohan az idő könyve látható.

És persze ki vegyen fel Kiscsillag pólót, ha nem a frontember.

Lecsó egy ikonikus jelenetet ábrázoló pólót is felvett a videóban: a Beatles átkel a londoni Abbey Road legendás zebráján.

Itt is dupla fogás, vagyis majdnem. A legvastagabb könyv egy Jamie Oliver szerzemény. És bár jogos a kérdés, hogy az miért fontos, hiszen nem is zenész, nem is színész. Ez igaz, azonban ismertsége, jótékony tevékenységei és forradalmi projektjei (az iskolai étkeztetés megreformálása, Meat Free Monday mozgalom) simán mondhatjuk, hogy ő egy igazi gasztro-rocksztár. A másik észrevétel a vinyl lemez a radiátoron. A borítója nagyon hasonlít a Son Lux ‎Brighter Wounds lemezének grafikájára, de mintha mégsem az lenne. Tudja valaki, hogy mi az a lemez? Ha igen, írja meg ITT!

Frissítés: közben Lovasi András emailben megerősítette, hogy valóban a Son Lux-album borítója van a fűtőtesten. Hozzátette: “Ha nekem ilyen szemem lenne….”

És végül következzen a remek Nem szégyellem című dal zseniális karanténklipje:

Ha bárki talál még könyveket, lemezeket, filmes dolgokat a videóban a fentieken kívül, írja meg nekünk ITT.