Popba csomagolt rock vagy rockba csomagolt pop? Mongooz And The Magnet és Konyha koncertek egy este a Nagyerdei Víztoronyban

A pécsi Mongooz And The Magnet és a budapesti Konyha zenekar Debrecenben való jelenléte külön-külön is fegyvertény, de most együtt érkeznek, így pénteken kivételesen erős este ígérkezik a Víztoronyban.

2019. november 15-én jelent meg a Mongooz And The Magnet People = People című EP-je (középlemeze), amelyet az ország néhány nagyvárosában mutattak csak be élőben (Pécs, Budapest, Szeged és Sopron). A turnézáró nálunk, Debrecenben lesz 2019. december 20-án. A pécsi norvég-magyar-ír trió a jövő évben óriási megtiszteltetés éri: meghívást kaptak az Észak- és Dél-Korea határán megrendezett DMZ Peace Train fesztiválra is. A srácok nemrég így nyilatkoztak az új kiadványuk koncepciója kapcsán:
Halálunk után feloldódnak és velünk együtt tűnnek el a világról az átélt élményeink is. Kizárólag azokban hagy nyomot az életünk, akik ismertek minket. Az egyenlőségjel (a címben) épp ezért túlmutat önmagán – egy híd, az emberek közti különleges kötődés szimbóluma.”

Azonban nem csak fejben komolyodtak, értek a tagok, hanem zenei értelemben is sokat fejlődtek:
A Hey Boy-ban már egy sokkal újszerűbb hangzás felé nyitunk, megjelenik például egy szinti szóló, amire egy éve még totálisan nemet mondtunk volna. Nem zárjuk le teljesen a múltat, de ma már bátran bele merünk tenni a zenénkbe olyasmit is, amit korábban nem.”

A People = People minialbum a Spotifyon:

A lemezt nyitó Hey Boy videóklipje:

A Konyha zenekar legutóbbi műve a Fábián Juli életét bemutató filmhez készített daluk, a sztárparádés vendégekkel közösen rögzített Földrevaló című dal és annak klipje. Érdekesség, hogy épp azon a napon jelent meg (november 15.), amikor a Mongooz-EP is napvilágot látott. További remek hír, hogy Még csak szavak című daluk bejutott A Dal 30 legjobb dalába, így jövőre ők is versenybe szállnak a televíziós műsorban.
A Földrevaló klipje:

A koncertek Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/2465443280237036/Jegyek a Campus online jegyrendszerében: https://campus.jegy.hu/program/konyha-mongooz-the-magnet-109607/598820 (1400 Ft)
Helyszíni jegyár: 1800 Ft