Sabina: Testbeszéd – Klippremier és interjú!

Sabina-Testbeszéd werk

Alig egy éve indult el Sabina szóló karrierje, de máris új klippel jelentkezik az énekesnő. A “Szépia”, a “Csodák” és a “Veled” című dalok után, most a “Testbeszéd” című számához is készült egy minden tekintetben profi videóklip. A dal egyébként, a zongorista, énekesnő első, Rolling Stones száj című EP albumán hallható.

A dalt Sabinával közösen, a Compact Disco egyik alapítója, Pál Gábor (Mao) hangszerelte, a dalszöveget pedig Sabina és Tariska Szabolcs dalszövegíró szerezte, aki nem mellesleg a Magashegyi Underground, Péterfy Bori,a Superstereo, Odett, Zséda, Kulka János, Dallos Bogi, és a Compact Disco dalszövegírójaként is ismert. A masteringet Szakos Krisztián készítette. A dalban Wagner Emil (Talk2Night, volt Wellhello) gitárszólója is hallható.

Miért döntöttél úgy, hogy erre a dalra is szeretnél forgatni egy klipet?
Azért mert azt látom, hogy nagyon szeretik az emberek és persze mi is. Ez egy belevaló dögös dal. A klip is ilyen lett. 🙂

Hol és kivel forgattátok a klipet?
A klipet ismét a BPM Live Productal készítettük, a helyszín pedig nagyon izgalmas volt, hiszen Budapesten, a Margit-szigeten északi csúcsán forgattunk. Fantasztikus helyszín. A sziget orra, a Duna, a western kietlen hangulata, és a levegőben a bárpult felett egy igazi zongora. A zongorát mégcsak nem is a videó kedvéért tették oda, amúgy is ott volt. Fergeteges!:)

Sabina-Testbeszéd werk

Meg vagy elégedve a végeredménnyel?
Olyan lett az egész, mint egy kis rövidfilm. Imádom. Minden benne van, ami én vagyok. A személyiségem mind a két arca, és az is megmutatkozik benne, ahogy megírom a dalokat.

Ez mit jelent pontosan?
Mindig először zongorán születnek meg a dalaim. A klip elejére is készült egy intro, ami valójában a dalba nem sokkal később belépő szintetizátor dallama, csak az introban még zongorán hallható. A szép ebben éppen az, hogy valóban így született meg ez a dal.

Sabina-Testbeszéd werk

Számodra mit jelképez ez a klip?
A szabadságot. A csodás helyszínek, a zenekar, a közös zenélés, alkotás. Nekem ez a szabadság. Én nagyon élvezem, élvezze mindenki más is! 🙂

Milyen műfajba sorolható ez a dal?
Ez is egyfajta szabadság számomra, szeretek játszani a különböző zenei stílusokkal. A Testbeséd egyébként egy pop-rock-electro dal. Egyfajta fúzió. Ismét az akusztik és az elektro világunk ötvözete hallható, megspékelve a rock világával.

Sabina-Testbeszéd werk

Mióta írsz saját dalokat?
Az első emlékem 14 éves korom körülre vezethető vissza. A zeneművészeti konzervatóriumban összeraktam egy zenekart egy szalagavatóra, ahol a saját dalomat játszottuk el. Akkor még nem voltam tisztában azzal mi történik velem, mit is jelent ez. Onnantól folyamatosan jöttek a dallamok, amiket fel is veszegettem, de évekig azt hittem őrült vagyok. 😀 Diploma után jöttem rá, amikor bekerültem az underground pop szakma világába, hogy ez életem legnagyobb feladata.

Kik segítik még a munkádat az említett szerzőkön kívül? Kikkel dolgozol még együtt?
Elsősorban az univerzummal dolgozom. Fentről kapom a zenét. 🙂 Ezenkívül rengeteg csodás emberrel. Szakos Krisztián, Mr. Joeker, Kéri Kolos, Monostori Barnabás, Birincsik Albert, Wagner Emil. Mind olyan zenészek, írók, producerek és alkotók akik adnak a világnak. Megszületik a dal bennem és szabadjára engedem. Akinek dolga van vele megtalál, megtalálom.

Hogy találtál rá a zenekarodra?
Együtt dolgoztam Pál Gáborral (Mao) az első kislemezemen és ő hozott össze minket, mivel ők (Kolonics Máté) és (Kéri Kolos) a Compact Discoban is zenélnek. Hozzánk csatlakozott nemrégiben Monostori Barnabás, mint gitáros. Egy évig úgy képzeltem ez egy trio, nem kell más.., de jött Barni és mindannyian éreztük ő a mi bolygónk szülötte. Velünk is maradt. 🙂

Sabina-Testbeszéd werk

Mit szeretsz a legjobban az élő zenében, az élő koncertekben?
A Flow-t, a Pillanatot, a Csodát, a Szeretetet, az Érzést, az Utat, a Karmát, a Táncot.

Melyik koncertetek volt eddig a legemlékezetesebb és miért?
A legutóbbi. Az Oktogonnál, egy nagyszínpadon játszottunk. Megnyílt egy új dimenzió. Szintet léptünk.

Szívesen találkozol személyesen is a rajongóiddal?
Igen, persze. Viszont szükség van az egyensúlyra. Koncertek vagy pörgős események után
hazavágyom az erdőbe a hegyekbe ott, ahol a szívem lakik.

Mit vársz a legjobban a fellépéseken?
A társaimat. A zenekart. A barátaimat. A lélektársaimat.