Ismét jótékony célért szólalnak meg Beatles-dalok a Nagyerdei Víztoronyban

2019. január 30-án telt házas közönség előtt zajlott az első debreceni jótékonysági Beatles-est. Akkor a zenekar híres londoni tetőkoncertjének 50. évfordulója adta az apropót, most ismét egy fontos 50-es érkezik: a legendás zenészek utoljára felvett lemezük, az Abbey Road megjelenésének félévszázados évfordulóját ünneplik meg Debrecenben (is) 2019. szeptember 27-én.

1969. szeptember 26-án jelent meg az Egyesült Királyságban a Beatles Abbey Road című nagylemeze. Akkor még senki nem sejtette, hogy ezek lesznek az utolsó közös dalok a zenészektől. Az album óriási siker volt, de nem csak a dalok, hanem az ikonikus lemezborító is hallhatatlanná tette: se a zenekar neve, se az albumcím nem szerepel azon, ugyanis elég csak ránézni, mindenki látja, hogy az ott a Beatles és London egyik híres utcája, az Abbey Road, amelyen az azonos nevű legendás stúdió is található.

Az átkelés közben készített fotók egyike.

Így készült az Abbey Road. Másfél perces mini dokumentumvideó a zenekar hivatalos YouTube csatornájáról, amely a 2009-es remaszter sorozat kapcsán jelent meg először:

A nagy sikerű januári eseményt követve a főszerep most is az élőzenén lesz, így a szervezők várják a zenészek, zenekarok jelentkezést az este open mic részére. Bárki bármilyen Beatles-dallal felléphet, persze előny, ha az Abbey Road lemez 17 dala kerül fókuszba.

A lemezborító.

Az este folyamán lesz beszélgetés az album születéséről, a Beatles közelgő széthullásáról, majd jótékonysági árverés következik, amelyet az élő fellépések követnek majd. A tervezett menetrend:

18:00 kapunyitás
19:00 beszélgetés Reszegi László főszervezővel az Abbey Road lemezről
20:00 jótékonysági árverés egy Abbey Road ajándékcsomagért
20:10 élő fellépések

Mind az árverésből, mind a belépőkből befolyt bevételt a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára kerül felajánlásra. A belépő ára csupán 990 Ft, vásárlás kizárólag a helyszínen lehetséges.

A rendezvény Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/460238431423728/

Jelentkezés élő fellépésre:

Reszegi László
laszlo.reszegi@gmail.com
+36706336680

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 20.

A rendezvény napján, 2019. szeptember 27-én jelennek meg világszerte az album 50. évfordulós újrakiadásai: