Szakadó esőben zúzott a Limp Bizkit a Campus Fesztiválon

Fotó: Suri Andi

Vasárnap hajnal ért vége a 12. Campus fesztivál, Debrecenben. A fesztivál utolsó két napja volt a legerősebb. Pénteken az AWS, a Honeybeast, a harminc éves Tankcsapda és a norvég DJ, Alan Walker vonzott a legnagyobb tömeget a nagyszínpad elé. Szombaton pedig az Intim Torna Illegál, Rúzsa Magdi és a Halott Pénz után a Limp Bizkit zúzott hatalmasat a szakadó esőben. Összesen 114 ezren buliztak a debreceni fesztiválon.

A Campus Fesztiválra idén is nagyon nagy számban érkeztek világhírű, sztár fellépők. Ezreket csábított ki a Nagyerdei Stadion mellé a Limp Bizkit, Alan Walkerre, Nora en Pure, a Dog Eat Dog és a Delinquent Habits is. A külföldi különlegességek mellett persze a magyar könnyűzenei élet mainstream bandái is hatalmas tömegeket vonzottak. Rengetegen voltak a Wellhello, a Follow the Flow, a Road, a Paddy and the Rats, a Dorothy és a Depresszió koncertjén is.

Limp Bizkitre ugrált mindenki Debrecenben
A legtöbben a harminc éves Tankcsapda születésnapi koncertjére voltak kíváncsiak, de nagyon sokakat vonzott az amerikai nu metal banda, a Limp Bizkit is. A világhírű, amerikai banda 1997-ben adta ki első lemezét Three Dollar Bill, Yall$ címmel, amellyel világszerte ismertté tették azt a sajátos műfajt, amely a hip-hop és a metál stílusjegyeiből, egyfajta szerelemgyermekként született meg.

Fotó: Suri Andi

A Limp Bizkit utoljára tavaly járt Magyarországon. Akkor a soproni VOLT fesztiválon zenéltek, idén pedig a Campus Fesztiválra is sor került. Én még nem láttam őket élőben játszani, ezért nagyon örültem, amikor megláttam a zenekar nevét a fellépők között. A koncert előtt pár perccel a tömeg már türelmetlenül nézte, hogy mit építenek még a színpad elejére. Akkor már sejtettem, hogy az énekes, Fred Durst le fog jönni a közönséghez, és bizony így is tett. A rajongók nagy örömére, már a harmadik szám közben a kordonról állva énekeltette és tapsoltatta a közönséget.

RockStar Photography

Amint elkezdődött a koncert a lányok óriási sikításban törtek ki, a férfiak pedig földöntúli hangon üvölteni kezdtek. A sörös poharak és a drága pénzen megvásárolt italok pedig már repültek is a levegőbe. Tízezrek ugráltak és headbengaltek önkívületi állapotban a Rollin, a Livin’ it Up, a My Generation és a Thieves alatt a szakadó esőben. Illet az alkalomhoz a líra is, amit a Behind Blue Eyes és a Purple Rain formájában kaptunk meg élőben az amerikai sztár bandától.

Fotó: Suri Andi

Hajtól Szívig Rúzsa Magdival
A szombati fesztiválnapot az amerikai szuperprodukció mellett, egy sztárduett varázsolta még feledhetetlenebbé: A Halott Pénz koncertje épp csak elkezdődött, amikor Marsalkó Dávid felkonferálta az előttük játszó Rúzsa Magdit a színpadra. Együtt adták elő a Halott Pénz valaha volt legszebb dalát, a Hajtól Szívig című dalukat, amit kitörő tapssal és óriási örömmel fogadott a közönség.

Jubiláló bandák
Több banda is ünnepi koncertműsorral érkezett a Nagyerdei Stadion köré épített, különleges atmoszférájú fesztiválra. Az idén 15 éves Road zenekar és a harminc éves Tankcsapda sem spórolt a füsttel, a fényekkel és a lángokkal. Mindkét koncerten hatalmas tömeg gyűlt össze. A Tankcsapda koncertjére természetesen minden debreceni rocker ellátogatott.

Fotó: Bauer Attila

Különleges hangok a Hangfoglaló színpadán
Azok sem maradtak élmény nélkül, akik az új hangokat szerették volna felfedezni, hiszen számos zenekar kapott fellépési lehetőséget a fesztiválon a Hangfoglaló Program támogatásával. Ilyen volt például az Árnyéknyúl, az Ohnody és a Carson Coma is.

A legközvetlenebb fesztivál
Bármikor, amikor Debrecenben jártam azt tapasztaltam, hogy az emberek kedvesek és közvetlenek. Nem volt ez másként a Campuson sem. Olyan könnyen szóba elegyedtem számomra vadidegenekkel, hogy sokszor magam is meglepődtem rajta. Ezt a közvetlenséget mindig nagyon szerettem a fesztiválokban. Sajnos mára ez a nagyobb fesztiválokból elveszni látszik, az emberek ma már jóval nehezebben nyitnak egymás felé, mint régen. Jellemzően mindenki a saját társaságára koncentrál, de a Campuson valahogy ez még mindig jól működik. Más kultúrából és környezetből érkező emberek ülnek le egy sör mellett nevetgélni és megvitatni az élet értelmét, vagy ismerkednek össze egy-egy koncerten. Jó volt ezt látni és átélni is, hiszen én magam is sokkal több emberrel beszélgettem és ismerkedtem meg, mint bármely más fesztiválon. Összesen 114 000 ember volt kíváncsi idén a Campus Fesztiválra, mely igazán egyedülálló és igényes mind a környezet, mind a programok, mind a szolgáltatások szempontjából. A fesztivált jövőre 2020. július 22-26. között rendezik majd meg.

Limpi Bizkit

Tankcsapda

 

Rúzsa Magdi

Halott Pénz

Intim Torna Illegál

Road

Még több képet találsz a Campus Fesztiválról ITT és ITT!!