Tegnap Bagossy és Quimby, ma Majka és Kowalsky a Campus Fesztiválon!

Fotó: Kalló Péter
Idén már 12. alkalommal rendezik meg a Campus Fesztivált. A fesztivál nulladik napján a Margaret Island, a Bagossy Brothers Company, a Quimby, a Junkies, a Nomad, Péterfy Bori & Love Band és a Ganxta Zolee és a Kartel is zenélt. Ma a Kowalsky meg a Vega, Majka, a Punnany Massif és Horváth Tamás is fellép majd a debreceni fesztiválon.
Fotó: Suri Andi

A stadion köré pár nap leforgása alatt felépülő fesztiválvárosba évről évre többen látogatnak el. Tavaly összesen 108 ezren voltak kíváncsiak a Campus Fesztiválra, de könnyen lehet, hogy idén ez a rekord is megdől, hiszen már a nulladik napon is jóval többen voltak, mint tavaly, annak ellenére, hogy még a National Instruments Nagyszínpadon egyetlen koncert sem volt. A legtöbb látogatót péntekre és szombatra várják. Pénteken a Tankcsapda játszik hazai pályán, valamint fellép Alan Walker, a Follow the Flow, a Wellhello, a Honeybeast, az AWS és a Fatal Error is. Szombaton

Fotó: Suri Andi

A koncertek mellett, idén a családi- és a kulturális programokra is nagyobb hangsúlyt fektettek a fesztivál szervezői: A Campus ART a különböző művészeti területeket fogja össze a Békás-tónál, a Campus KID pedig péntektől egyedülálló programsorozattal várja a gyerekeket és családokat az ország egyetlen Vidámparkjában.

Fotó: Suri Andi

A Nagyerdei Stadion erdős, fákkal borított, árnyékos része igazán különleges hangulatot ad a fesztiválnak, amit még fokoz az épületek és az épület esti fényfestése. A kellemes környezet mellett nagy előnye a fesztiválnak, hogy több helyen is van angol wc, ami azért fontos szempont egy többnapos rendezvényen: a Nagyerdei Stadion lent és fent található mosdóit is igénybe lehet venni, a több mint 200 felállított mobil WC mellett.

Fotó: Suri Andi
A fesztivált a PG Csoport koncertje nyitotta meg a Hell Energy Drink nagyszínpadon. Őket követte az Elefánt, a Margaret Island, majd a Bagossy Brothers Company, amire már szép számmal összegyűltek az emberek a nagyszínpad előtt. A folk rockot játszó együttest sokan a magyar Mumford and sons néven is emlegetik, nem is alaptalanul, hiszen dalszövegeik értékes tartalommal, zenéjük fülbemászó dallamokkal van tele. Nagyon jó volt végre élőben is látni, ahogy muzsikálnak.
Fotó: Suri Andi

A nyitó nap legnagyobb színpadán a Quimby zárta az estét, a tőlük megszokott igényes, és eszméletlen jó hangulatú koncerttel. Persze a kisebb színpadoknál is hatalmas bulik kerekedtek ki. A Debrecen Aréna sátrában a Nomad, a Junkies és Ganxta Zolee és a Kartel alapozta meg a fesztivál hét hangulatát.

Fotó: Suri Andi

Csütörtökön, a nagyszínpadon Horváth Tamás a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega és Majka bulijával kapcsol nagyüzemre a fesztivál. Friss programváltozás, hogy a Fénytorony Pódiumra tervezett Alice Phoebe Lou koncert betegség miatt elmarad. A Dél-afrikai Köztársaságból származó tehetséges énekesnő videó üzenetben ígérte meg rajongóinak, hogy a jövő évi Campuson pótolja elmaradt fellépését.